USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Aykut Kocaman Sivasspor´a Katkı Sağlar Mı?..

30-08-2018

Süper ligde 3 hafta geride kaldı. Oynanan futbol, atılan goller ve futbol mantığı bize şunu gösterdi ki; ?Bu sezon lig oldukça heyecanlı geçecek.? Her sezon İstanbul takımları şampiyonluk paralosıyla yola çıkıyorlar. Kadrolarını buna göre kurmaya çalışıyorlar. Bu yıl geride kalan 3 hafta sonunda sürpriz sayılacak sonuçlar ortaya çıktı. Özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş´ın aldığı mağlubiyetler bu yılın favorisinin olmadığını ispatladı. Bu konuyu sezon başında kaleme almıştım. Takımların hazırlık maçları ve süper kupa finali sonrasında, süper lig sürprizlere açık demiştim ki şu ana kadar yanılmadım.

Anadolu takımlarının başında yerli teknik adamlar çoğunlukta. Bazen kendime soruyorum. Acaba Fatih Terim veya Üç büyükleri çalıştıran antrenörler mütevazı Anadolu kulüplerde çalışsalar bu kadar sükse yaparlar mı? Ben yapacaklarına inanmıyorum. Büyük bir taraftar kitlesini ve ekonomisini arkaya alıp başarı yakalamak çok zor olmasa gerek. O zaman Anadolu kulüplerini çalıştıranların ne günahı var diyesi geliyor insanın.

Kasımpaşa maçında ortak bir görüşü çıktı. ?İYİ OYNADIK? Yahu adama sormazlar mı, kardeşim bu nasıl iyilik? 3-0 mağlup olmuşun. Ama istatistiklerimiz iyi!!! Ya geçin bunları. 90 dakika rakip yarı sahada oynasan sana 3 puan yazmıyorlar. İşi bilmek farklı. Ligin en iyi kontra yapan takımına karşı nasıl bir taktik anlayışla çıkacağını bilmezsen ?elin oğlu? alır götürür 3 puanı. Sonra kalkıp, atamadık, şanssızlık, istatistikler falan filan? Tamer hocam!!! İki tane sol bekle kendi sahanda maça çıkmada nedir? Allah aşkına? Hangi düşünce mantığıyla yaptık vallahi anlamadım. Hayatında ilk defa belki de orta solda oynayan ziya bile şaşırmıştır eminim.  Ya ama Ziya iyi ortalar yapıyor!!! Evet doğru. Boş alan bulduğu sürece gerçekten hakkını vermek lazım. Ama hücumcu oyuncu dediğin zaman; adam eksiltir, rakibi geçer, topla dripling yapar orta yapar, yapar da yapar. Israrla 4-2-3-1 oynatmaya çalışıyorsun. Geçen yıl N´Dınga diye önemli bir oyuncunu göndermişin. Bu yıl Hakan orta alanda tek kalıyor. Rybalka N´Dınga özelliğinde ön libero değil. Robinho geriye gelmiyor. O zaman sistemini gözden geçireceksin.

Tamer hoca gidişat iyi değil. Takım iki üç hafta daha aynı sıkıntıyı yaşarsa sanırım yollar ayrılacak gibi. Olası bu durumda yeni bir arayış içerisine girecek olan Sivasspor kim ya da kimleri düşünür. Umarım her şey rayına girer ve bunlara gerek kalmaz. Ancak sektör maalesef acımasız. Başarısızsan sonuçları malum.

Aykut kocaman Sivasspor´u düşünür mü? Neden olmasın? Sivasspor bu ligin en istikrarlı ve en düzgün kulüplerinden biri. Eğer hoca böyle bir teklif karşısında kalırsa, eminim Sivasspor´a KOCAMAN bir katkı sağlar. Futbol yaklaşımını beğendiğim teknik adamlardan biri. Tek zaafı oldukça otoriter tavır sergilemek istemesi ve buna uymayan futbolcuya takıntısının olması. Acaba Sivasspor´un yıldız futbolcularına da bu yaklaşımı gösterir mi? Tabi ki sezonun başı ve konuşmak için erken. Ama her an her şey mümkün. Kocaman´ın yıldız takıntısı ve kıskançlığı üzerine yazılıp konuşuldu. Ama ben Aykut hoca´nın Anadolu kulüplerinde böyle bir takıntısı olacağını düşünmüyorum. Gelebilecek teklifleri değerlendirecektir.

?Görelim Mevlam Neyler, Neylerse Güzel Eyler?    

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?