USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bakıyorum Herkesin Yüzü Gülüyor?

13-11-2018

Güzel oldu. Bakıyorum herkesin yüzü gülüyor.  Herkesin gündemi Sivasspor´un, Beşiktaş´ı İstanbul´da yenmesi. Demek ki, bir şehrin mutluluğu Sivasspor´a bağlıymış. Yenince hep beraber gülüyoruz, yenilince de her beraber üzülüyoruz. Mesela sabah işe otobüsle gittim. Öğrencisi, memuru, işçisi hepsinin gündemi Sivasspor. Herkes aklınca maçın analizini yapıyor ve bugüne kadar oynanan maçlardaki kaçan puanlara yanıyor. Futbol işte böyle bir şey. Kazanınca herkes size saygı duyuyor, el üstünde tutuyor. Ama kaybedince de bir anda herkes sizi el aşağı itip saydırmaya başlıyor. Onun için yanlış yapma lüksünüz yok. Kendimize gelmek için yeniden toparlanma adına bir şoka ihtiyacımız vardı o şoku da Beşiktaş´ı yenerek sağladık. Oynanan oyun, istek, mücadele şahsen benim hoşuma gitti. Biz aslında tecrübeli ayaklara sahip bir takımız. Aslında bizim şu anda bana göre 6 puan daha fazlamızın olması gerekirdi. Kaybettiğimiz ya da berabere kaldığımız maçlara bakarsak bir kendine güvensizlik, geri çekilme ve tabii kabul edelim Tamer Tuna´nın yanlışları bunlar bir araya gelip birleşince maalesef bugünkü tablo ortaya çıktı. Şimdi, umarım yönetim bu aşamadan sonra yanlış karar vermez ve devre arası iyi değerlendirilirse yeniden üst sıralarda yer alan bir Sivasspor izleriz diye düşünüyorum. Çünkü biz sıkıntıya gelemiyoruz. En ufak tökezlemede hemen panikleyip karalar bağlıyoruz ve takımı düşürüyoruz. Onun için bizim sıkıntı yaşamamamız lazım. Bir de bizim gibi küçük şehirlerin en önemli gündemi, övüncü futbol takımları. Bizim ne sanayimiz var, ne tarımımız var, ne ticaretimiz var, Türkiye´de kendimizi konuşturduğumuz, Sivas´ın adının geçtiği tek markamız var o da Sivasspor. Umarım bundan sonra galibiyetler peş peşe gelir?

Madem bu haftanın en önemli konusu spor. Spor´u yazmaya, konuşmaya devam edelim. Bu şehrin bir profesyonel futbol kulübü daha var. Sivas Belediyespor. Benim de yönetim kurulu üyesi olduğum Sivas Belediyespor gayet güzel işler yapıyor. Başarılı sonuçlar alıyor. Eksik kadrosuna rağmen bu hafta Tarsus İdman Yurdu´nu yendik. Zorlandık biraz ama olsun. Her şeye rağmen kaçan onca pozisyona rağmen galibiyet güzel.

Bu sezonun bir başarı sekizde sekiz yapan ve üçüncü lige göz kırpan Şarkışla Belediyespor. Ben, çok istedim bu hafta sonu Şarkışla´da oynanan Şarkışla Belediyespor Dersim maçını izlemeyi ancak kendi maçımızla çakışınca gidemedik. Yoksa cidden o maçı izlemeyi çok izliyorduk.  Şarkışla´nın böyle bir başarıya ihtiyacı var. Şarkışla´nın artık kabuğunu kırması ve kendisini Türkiye gündemine taşıması lazım. Şarkışla deyip es geçmemek lazım. Aşık Veysel gibi bir değeri var ve kanaatimce Aşık Veysel´i yeterince Şarkışla olarak ifade edemiyoruz. Hem ülke içerisinde hem de ülke dışarısında. Dediğim gibi eğer Şarkışla büyümek ve kendisine bir vitrin yapmak istiyorsa işte fırsat şimdi ayaklarına geldi. Şarkışla´nın bütün zenginleri, bütün iş adamları bir araya gelip bu takımı bu sezon 3. Lige çıkarmalı. Böyle bir şey gerçekleşirse bu Sivas adına da Sivas´ın sporu adına da çok büyük bir kazanç olur...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?