USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bankalar, TSO´nun Çağrısına Olumlu Yaklaşacak Mı?

20-10-2018

TSO Başkanımız Sayın Mustafa Eken, seçimler öncesinde harcadığı yoğun mesaisini seçildikten sonra da devam ettiriyor. Temposunda bir azalma yok. Ekibiyle birlikte yoğun mesai harcıyor. Sivas İş Dünyasının sorunlarını gerek il içerisinde gerekse yurt içerisinde ilgili mercilere iyi anlatıyor. En azından mücadele ediyor. Seçildikten sonra nasıl olsa seçildim havasına girmedi. Bu yönüyle cidden takdir ettiğim önemli bir sivil toplum örgütü başkanı.

Ülkemizin zor süreçlerden geçtiği bir ortamda, ekonomik sorunlarımızın kitleler nezdinde oldukça sorun oluşturduğu bir dönemde TSO Başkanımız Sayın Eken, ?banane demedi.? Çağrısı ve çalışma azmiyle örnek oldu.  Bu tempoyu umarım Mustafa Eken Başkan devam ettirir. Ve umarım inatçı ve tuttuğunu kopartan yapısında bir gevşeme olmaz. Biz de gazete olarak, her güzelliği ve olumsuzluğu Sivas adına sayfalarımızda yansıttığımız gibi bu konuda da Ticaret ve Sanayi Odamızın faaliyetlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Hafta içerisinde gazetemizde, manşetten Sayın Eken´in, banka Şube Müdürleri ve Bölge Müdürleriyle yaptığı toplantıdaki açıklamalarını sayfalarımızdan verdik. İlimizde şubesi olan bankaların Sivas´ta iş yapan insanlara biraz daha anlayışlı olmalarını ve Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu seferberliğe Sivas´ta da ayak uydurmaları çağrısında bulundu Sayın Mustafa Eken. Biz de bu çağrının daha doğrusu toplantıdaki gündemin önümüzdeki günlerde Sivas adına nasıl sonuçlar doğuracağını, olumlu ya da olumsuz toplumun dikkatine sunduk. Amacımız bankaların bu toplantıda görüşülen konularla ilgili ileriki günlerde Sivas´taki faaliyetlerinde bir değişiklik olup olmayacağı. Bunu takip edeceğiz. Yani bankaların yöneticileri bilsinler ki, o toplantı yapıldı bitti, gitti. Kimse yazmaz. Kimse konuşmaz diye düşünmesinler?

Gerçekten Sayın Eken´in bu konudaki çağrısını biz İrade Gazetesi olarak olumlu buluyor ve destekliyoruz. Bankaların nasıl bir tavır takınacaklarını inanın ben de merak ediyorum. Şöyle ki, zaman zaman yoğun olarak bu konu bir gazeteci olarak bana da anlatıldı. Bazı bankaların en ufak söylentide dahi ketum davrandıklarını ve Sivas´ta iş adamlarına karşı çok sert tavırlar takındıklarını anlattılar. Hatta aynı bankanın başka bir ildeki şubesinin daha esnek davrandığını, farklı faiz oranları uyguladıklarını dahi söylediler. Ama söz konusu Sivas olunca nedense bankalar daha ketum ve dediğim dedik modunda tavırlar sergiledikleri şahsıma ifade edildi. Hatta çok yakın bir arkadaşım iflas etti. Belki banka, söylentilere kulak asmasa daha doğrusu dedikodulara kulak vermese arkadaşım bugün iş hayatına devam ediyor olacaktı. İşte bu gibi durumlarda bankalar bizim gibi sert coğrafyalarda, iş hayatının, ekonomik faaliyetlerin yeterince büyük olmadığı illerde daha doğrusu gelişmemiş illerde yatırımcıyı anlamalı ve yatırımcıya destek olmalı. Eğer bu ülke bizimse Sayın Eken´in dediği gibi bugünler de geçecek. Önemli olan taşın altına hepimizin elini koyması. Yoksa bu tür kriz ortamlarından birilerinin daha fazla rant elde etmesi ya da daha fazla para kazanması değil. Onun için diyorum ki, biz de gazete olarak Sayın Mustafa Eken´in, bankalara olan bu çağrısının takipçisi olacağız. Hangi banka bu çağrıya olumlu yanıt verdi, ya da vermedi hepsini sizlerle paylaşacağız?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?