USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Barcelona´dan Sivasspor´a

08-08-2018

Bu hafta gazetemiz de daha önce ki yıllarda Cicinho gibi dünya yıldızı sağ bek oyuncusunu izleyen Sivaslılar için yadırganmayacak bir transferin performans düzeyini inceleyeceğiz.

Douglas Pereira dos Santos

6 Ağustos 1990 doğumlu Brezilya´lı oyuncu ?6M ile Sao Paulo´dan Barcelona´ya transfer olmuştu. 2014 yılında transfer olduğu Barcelona´da 8 kez A takım forması ile karşımıza çıkmıştı. 2016-17 sezonunda S.Gijon´a kiralık olarak gitmişti 21 maça çıkarak 3 gol katkıda bulundu. Ardından Benfica´nın dikkatini çeken Brezilyalı oyuncu 10 maçlık kiralık olarak Portekiz yolunu tutmuştu. 10 maç sonra geri dönerek Sivasspor kariyerine yelken açmaya başladı. Daha önce Süper Ligin üst sıralarda ki takımları ile ismi gündeme gelen Douglas Sivasspora kiralık olarak geldi.

Sivaspor´da futbol koşturmuş Brezilya´lı oyunculara baktığımız zaman gösterdikleri performansları, çıkışları her zaman gözlere çarpmıştır.

Douglas artı Yönleri

Türkiye Ligine göre ve Sivasspor geçmiş sağ bek oyuncularına göre analiz yapılmıştır.

Sağ ayağı ile vuruşları gayet güzel sağ taraftan içeriye yaptığı koşularla güzel düzgün gelen toplara vurarak gol buluyor.

Daha önce hiç görmediğiniz kadar dengeli bir bek, sizi asla defansif ve ofansif yönden hayal kırıklığına uğratmaz.

Geçmiş maçlarını izlediğimiz zaman çok gol attığını görebiliyoruz. Barcelona´ya transfer olma sebebi ise Dani Alves gibi paslar, içeri girmeler, içeri girip boşluğa attığı paslar, serbest vuruşlardan gol atmalar dikkat çekmiştir ve transfer olmasına sebep olmuştur.

Yeteneklerine baktığımız zaman dikkat çeken özellikleri ise;

Takım oyununu çok iyi oynayan bir oyuncu. Özellikle bir bek oyuncusuna göre markaj ve müdahale yeteneği çok gelişmiş durumda. Yaşını baz aldığımız zaman bu özelliklerine sahip olması normal lakin bu yeteneklerini bir türlü gösterememesi Barcelona kariyerinin bir türlü başlamasına izin vermedi. Fizik gücüyle defansif teknik özelliklerini iyi kullanıyor, rakip atağa çıkacağı zaman tek hedefi o topu alıp atağa çıkmak, kesinlikle atağı kesip artı(+) puana sahip olayım düşüncesine sahip değil. Ruhunu ortaya koymasını çok seviyor. Eğer kafa golleri atmayı seven bir santraforunuz varsa gole aç kalmayacaktır. Tek dokunuşla gol atmayı seven oyunculara ceza alanı içine girip tek dokuşluk paslar atmasını seven bir özelliğe sahip.

Sivasspor kariyerinde bol bol şutlar deneyeceğini göreceğiz. Yeri geldiği zaman serbest vuruşların başına geçip güzel gollerini izleyebiliriz yeri geldiği zaman dar alandan çektiği sert şutlarla atacağı golleri izleyeceğiz. Çok sert şutlar çeken bir bek oyuncudur.

Oyun 3. Bölgeye yıkıldığı zaman takımla birlikte 3. bölgeye gidip atağa yardımcı oluyor. Oyun 1. Bölgeyede oynandığı zaman yerini alıp savunmasında yaptığı hamleler ile dikkat çekiyor.

Barcelonaya gelmeden önceki tüm maçlarını izlediğimiz zaman en iyi yönü ofansiftir, ileri çıktığı zaman çok hareketli. Buda topsuz alanda ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Kademeye girer, kendi tarafını iyi savunur, stoperini asla yormaz bölgesini kapatmaları için ekstra oynayacak oyunculara bölgesini koruduğunu gösterir.

*Sürati ve kademe anlayışı gelişmiş hücuma katkıda bulunduğu zaman savunmada açık vermeyen bir bek

*Bir bekte olması gereken çoğu özellikler var fakat onu özel kılan yönü ise ofansif yönüdür.

*Sağ koridoru çok rahat kullanan bir oyuncu. Gidip geliyor, şut çekiyor, asist yapıyor, oyuncu kesiyor, top kazanıyor. Tamamen sağ bek olarak yaratılmış.

*Bir bek oyuncusunun aksine kanatları da iyi kullanan türden bir bek.

*Güçlü fiziği ile her zaman oyunda kalıyor.

*Hızlı bir oyuncu.

*Çalım yeteneğine sahip.

15 maçı üzerinden Puanlama verirsek (+10) ;

Hız ; +5

Şut ; +9

Çalım ; +5

Takım oyuncu ; +8

Bölge kontrolü ; +6

İleri çıkışları ; +8,5

Gole katkı ; +7

Fizik ; +6

Dripling ; +5

Douglas eksi Yönleri

Her oyuncunun eksi yönleri olur fakat Douglas için eksi yön yazmak istemedim. Ligimizde nasıl bir performans sergileyecek yakından takip edip ligimizde ki eksilerini yazmak daha mantıklı gelir. Burada ki performansı bizler için daha iyi. Daha önce ülkemize gelen Brezilyalı oyuncular gibi çıkış yakalarsa Sivasspor üst sıralara yerleşecek kadroya sahip oldu zaten. Dileriz ki şehrimize, ülkemize, ligimize güzel goller ile geri dönüş yapar. Heyecanla yeni sezonu bekler Sivasspora başarılar dileriz. Saygılar, Sevgilerle?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?