USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Belediyespor´da Başarının Perde Arkası?

16-10-2018

Bazı başarılar vardır sıradandır. Nedeni ise, beklentilerin karşılığı alınmıştır. Bir takım düşünün, harcamaları yüksek, alınan futbolcular elit düzeyde, herhangi bir parasal sorun yoktur ve takımın güçlü bir taraftar kitlesi vardır. Bu takımda başarının gelmesi sıradandır diyebiliriz. Bazı şanssızlıklar olmazsa beklenilen hedefe ulaşmak kolaydır.

Belediyespor lige başlarken 100 kişiye sorsanız, en az 90 kişi şu an yakaladığı başarıyı tahmin edemezdi. Bu 90 kişiden biride benim.  Bu tespitin en büyük nedeni ise, sezon başı kulübün içinde bulunduğu durum iç açıcı değildi. Birçok futbolcu ayrılmış, yerlerine ise daha vasat futbolcular transfer edilmişti. Geçen senenin son maçlarına doğru teknik heyet görevinden ayrılmış, yerine uzun yıllar Belediyespor´un dokusunu iyi bilen ve kademelerde görev yapan Özer KARADAŞ getirilmişti. Tüm bu tabloya bakıldığında şu an yakalanılan başarının geleceğini ben dâhil kimse tahmin edemezdi.

PEKİ, NE OLDU?..

2.ligde futbolcu piyasası ve futbol kalitesi gerçekten tartışılır. Ama tartışılmaması gereken en önemli etken, maçların teknik ve taktik yapısından çok fizik kondisyona dayalı oyunun daha çok ön plana çıkmasıdır. Ancak Unutulmaması gereken etkenlerden biri de bu yapıyı iyi görebilen kenar yönetimler, başarının perde arkalarıdır. Takım Özer KARADAŞ´a teslim edildiğinde yönetim kurulu hariç, Belediyespor´a gönül veren herkesin kafasında büyük soru işaretleri oluştu. Ne yapacak? Altından kalkabilecek mi? Takım üzerinde otorite kurabilecek mi? Vs. vs? Özer hoca´nın bende ki yeri ayrıdır. Sebebini kendisi çok iyi bilir. Futbolculuk yıllarında ki hırsını ve öfkesini kontrol altına almak için az emek sarf etmedim. O zamandan severdi futbolu. 

Bu işe başladığı günden itibaren, her geçen gün üzerine koyarak kendini yeniledi. Sadece sahaya bakmakla kalmadı, baktığında neler yapılması gerekeni görebilecek kadar aşama kaydetti. Evet, beklide başarıyı getiren en büyük etkenlerden biri de bu olmuştur. Ama daha önemlisi ekibini çok iyi oluşturdu. Tekin hoca ve Ahmet hoca ayrılmaz bir parça oldular. Çok büyük katkıları oldukları kesindir. Ekip olarak onlar öğrencilerine güvendi, futbolcularda hocalarına inandı. Bu kenetlenme ve karşılıklı güven başarının en büyük etkenidir. Kabul etmek lazım eldeki bu malzemeyi daha iyi harmanlayamazdı. Bir kez daha gurur duyuyorum ve tebrik ediyorum.

YÖNETİMİN SIRRI?

Tabii ki, bu başarının gelmesinde önemli parçalarından belki de en büyüğü yönetimin yoğun çabasıdır. Bu çabanın seceresini oynadıkları ligde ki oluşturdukları güvene borçlular. Birçok takımın yapamadığını başardılar. Parayla alınamayacak futbolcuları bir çift sözle kulübe getirmeyi başardılar. Bu sadece bu yıla has bir şey olmadı. İlmek ilmek oluşturdukları bu güvenin karşılığını da bu şekilde almış oldular. Ekonomisi güçlü takımları yönetmek gerçekten kolaydır. Asıl maharet kısıtlı imkânlarla başarılı olabilmektir. İşte Belediyespor yönetimini de burada ayakta alkışlıyorum.

Şu an her şey yolunda. Takım içinde ki herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor. Artık bu takım hepimizin olsun. Siyasi, bürokrasi ve taraftar olarak sahip çıkalım. El birliğiyle bu takımı hak ettiği yerde görelim.

Emeklerinize sağlık?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?