USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİRGÜN HERKES SİVASSPORLU OLACAK!

08-08-2017

2017-2018 süper liginde 11 Ağustos 2017 Cuma günü perde açılıyor. Sivasspor bir yıl aradan sonra yeni bir heyecanla özlediğimiz ligde yeniden boy gösterecek.Kendi tesislerinde sezona başlayan Sivasspor 2. etap çalışmalarını Bolu´da tamamladı. Kamp süresince yaptığı hazırlık maçlarında ciddi bir rakiple oynamaması lig için bizlere iyi bir değerlendirme fırsatı vermedi.Gözler özellikle yeni transferlere çevrildi.Sivasspor gibi süper ligin diğer ekipleride transferi hareketli geçirdi.Sivasspor  şimdiye kadar bir kaleci dört defans iki orta oyuncu ve iki forvet oyuncusu olmak üzere dokuz bonservissiz oyuncuyla anlaşma sağlayarak takıma kattı. Teknik direktör Samet Aybaba´nın isteği doğrultusunda ismi saklanan üç yada dört futbolcuyu daha transfer etmek istedikleride  gelen bilgiler arasında.

            Şu an herkes gibi bende yapılan bu çalışmaların lige yansımasını merak ve heyecan içinde bekliyorum.Şampiyonluğu göğüslediğimiz PTT 1.ligi saymazsak süper ligde son dört sezonda kabuslar yaşayan Sivasspor ve taraftarı, bu yıl rahat ve heyecanlı maçlar izleyebilecek mi? Özlediği beklediği takımı sahada görebilecek mi? Sezon başlamadan yapılan transferleri bir dakikalık görüntüleriyle değerlendirmek son derece yanlış bir bakış açısıdır.Çünkü Süper lig diğer ülkelerde oynanan bir çok ligden hem zor hem kolaydır.Nice yıldızlar bu lige büyük umutlarla transfer edilmiş ama büyük bir hayal kırıklığıyla geri gitmişlerdir. O yüzden şu ana kadar yapılan transferlerin saha içi ve ülke uyumunu (yabancı futbolcular için) görmeden doğrumu yanlış mı? olduğunu söylemek yersiz olur.Sadece şu kadarını söyleyebilirim. ?Biz kaç sezondur üç eksik mevkiden söz edip duruyoruz.Bunlar ; oyunu iyi okuyan ayaklarına hakim bir ön libero( Galatasaray´ın getirdiği Felipe  MELO oyuncu tipinde) on numara oyun kurucu ve bir diğer mevki forvet.Dört beş sezondur bu üç oyuncunun eksiğini çeken Sivasspor yine bu yıl şu ana kadar bu eksiklere bir çözüm üretemedi. Bu yıl yapılan KONE ve Muhammet DEMİR transferleri ne derece forvet hattına çözüm olacak bunu ilerleyen haftalarda göreceğiz. Defans bloğuna iyi tranferler yapıldığına inanıyorum.Özellikle uzun zamandır belkide alternatifsiz oynayan Ziya Erdal bu yıl daha çok çalışmak zorunda kalacak gibi.Monaco´dan alınan Elderson önemli bir oyuncu.Sağ tarafta Rıdvan mevkisinin iyilerinden biri.Geçen yıl 1. ligde oynadığı lakaytlıktan vazgeçtiği sürece formasını kimseye kaptırmayacak gibi. Ali Şaşal Süper ligin en önemli kalecilerinden biri.Ligde yan top hakimiyetinin en iyisi diyebilirim.Sakat ya da cezalı olmadığı sürece kaleyi kimseye bırakmaz.Defansın orta ön bloğu kulelere emanet. Aybaba İtalyan modeli futbol anlayışı içinde bir teknik direktör.Az gol yiyen hızlı hücum yapmayı planlayan bir sistemi benimsediği için, defans bloğunu sağlama almış görünüyor.Ancak orta alanda ciddi sıkıntılar yaşayabilecek gibi. Diğer takımların orta alanına bakıldığında acilen bu mevkiye transfer şart.

            Son olarak gerek yönetimden gerekse teknik direktör Samet Aybaba tarafından yapılan ?hedefin ligde kalıcı olmak? açıklaması birçok Sivasspor taraftarını endişelendirdiğini söyleyebilirim.Belki tevazu olarak söylenen bir açıklamanın taraftarı ve Sivasspor  sempatizanlarını çok memnun etmediğini düşünüyorum. Ama ben inanıyorum ki özellikle yapılacak bir  ön libero bir on numara  transferiyle çok tevazu göstermeyi gerektirmeyecek bir takım olacağının inancındayım. Herkes varsın Sivassporu konuşsun.

Bir gün herkes sivassporlu olacak?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?