USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİZ olabilmek ...

03-02-2017

Kim bilir Belki de Hayatımızın değişeceği yıllardır Heyecanla ve umutla beklenen soruydu bu ??

Benimle evlenir misin ???

Ne kadar da heyecanlanır insan kendisine sorulan bu soru karşısında. Adeta kalbi yerinden çıkacakmışçasına hızla çarpar ,heyecandan dili tutulur gözleri konuşur insanın.

O anda evet der, bir ömür boyu evet ...
Hepimizin de istediği bu değil midir aslında ? Ömür boyu mutlu bir yuva.

Sorulan sadece benimle evlenir misin değildir ki , bu soruda güzel ve derin manalar da yatıyordu aslında ...

Bu soruyu soran aynı zamanda usulca kulağımıza , benliklerimizi bir kenara bırakıp da BİZ olalım mı diye fısıldar...

Biz olmak mı ? BİZ olmak; biraz da paylaşmaktır, benleri boğmadan , bunaltmadan BİZ olmayı başarabilmektir.. BİZ olabilmenin yolu da benlikten geçer . Önce ben olmayı öğrenmeliyiz ki, BİZ olabilelim.

Eğer gerçekten mutlu-Huzurlu bir yuva istiyorsak evlilikle beraber ben kavramı bitip yerine biz gelmelidir. Şunu da söylemeliyiz ki, İki yarım bir bütün olunca biz olmaz.
iki ayrı BEN olduğunda ancak BİZ çıkar ortaya...

Kişi önce kendini tamamlamalı ve tanımalı, ne istediğini bilmelidir. İşte ozaman ben olur ve BİZliğe giden yol açılır... Eğer evlilikte biri ben ,diğeri de biz diyorsa işte orada çözülmesi gereken bir sorun vardır . Ancak şunu açıklamak lazım ki, BİZ insanın kendi benliğini yok etmesi demek değildir. Aksine daha da geliştirmesidir . Biz olmak kişinin kendi kimliğini eşinin kimliği ile zenginleştirmesidir..

Nasıl ki yeni bir şehre gidince etrafa merakla ve heyecanlı gözlerle bakıyorsak , yanı başımızda da keşfedilmeyi bekleyen farklı bir hayat ,farklı bir dünya var . Onunla birlikte yeni bilgiler öğrenip yeni hayat tecrübeleri kazanacağız. Zaten evlilik,her zaman uyum içinde ve güllük gülistanlık olacak değil.Bazen sana uymasa bile biraz katlanmak,sabretmek,görmezden,duymazdan gelebilmektir. Sonuçta Evlilik İdare etme sanatı üzerine kuruludur.

Zaten maharet mutlu bir yuvayı ve biz olabilmeyi uzun uzadıya anlatmak değil. Asıl Maharet bunu gelecek nesillere yaşayarak gösterebilmektedir. Benliklerden sıyrılmış mutlu bir yuva dileğiyle...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?