USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bizi Bilen Kurt Yesin

26-11-2018

Yerel seçimler yaklaşırken belediye başkanlığı için partilere aday adayları başvurmakta. Bazısı yeni yeni isimler, hayalciler, iyi niyet gösterenler, benim ne eksiğim var diyenler, partinin işaret ettikleri, eski bürokrat. Bakanlar vb. Bir sürü insan ortada dolaşmakta, afişler, bilbordlar, toplantılar. İlk bakış da hepimiz diye biliriz ki ne güzel işte bu demokrasi şöleni bunun neyi kötü olabilir ki?

İşte adam parti de çalışmış, aday gösterilmiş, adamın alt yapısı var, belediyecilik yapmış ekibi var, tecrübesi var, samimi çalışkan dürüst vb. Düşündünüz mü belediye başkanı nasıl olmalı? Particilik yapmak illaki siyaset yapmak belediye başkanlığı için yeterli midir? Partiye gitmeyen, partici gibi davranmayan memleketine hizmet edemez mi? İnsanlar partiye mi hizmet etmeli memleketine mi? Bence belediye başkanın biraz kafası kırık olmalı kısacası deli olmalı. Kendi içinde tutarlı, hizmetleri konusun da biraz gerçek dışı hareketler yapmalı.

Belediye istihdam yaratabilir mi? İşi gücü sadece park bahçe mi olmalı? Borçlu mu olmalı borçsuz mu olmalı? Avukat mı olmalı mimar mı olmalı? Aslında bence olması gereken bu yeni sistem de valiler yeterli ama başkasına gerek yok da bizim ki iş olsun.

Ak partide secim sürecin de bakıyorsunuz, hevesleniyorsunuz. Herkesin yeni aday beklentisi var iken birde bakıyorsunuz eski milletvekilleri bakanlar meclis başkanları aday olmuş. Aklıma gelen tarikatlarda ki post işi vardır. Post devralmak için, seyit soyundan mı olmalı. Başkası olmaz mı? Bu adamın elinde sihirli değnek mi var? Bugün milletvekili, yarın bakan, ertesi gün başbakan, bir sonra meclis başkanı ise belediye başkanı. Bu nedir ya?

Bu ülkede bunları ayrı ayrı yapacak insanlar yok mu? Akla gelen acaba saklanan bir şeyler mi var? Bu her yere dolgu malzemesi olan zat demez mi ya ben bunları yapabilirim şunları yapamam şu zat bunu daha iyi yapar. Bu kadar zor mudur bu?

Sivas da kaç gündür gündemi meşgul eden bir şey var. Belediye başkanı SAMİ AYDIN mı? HİLMİ BİLGİN mi? Ya da başka bir isim mi belli değil bekleyip göreceğiz. Ben de yerel de yaşayan insanların belediye başkanı olmasını arzu ediyorum. Yerel konulara hakim olacak birisi belediye başkanlığı koltuğunda oturmalı. Dedem o ki yerelde çok yetenekli insanlarımız var bunlar değerlendirilmeli. 

Ak parti de SAYIN CUMHURBAŞKANINA şahsına veya ekibine yakın olmakla her seçimde milletvekilliğine, belediye başkanlığına aday olmak mı gereklidir?

Bu yeni secim de şimdiden aday adayı olan tüm insanlara, aslında adaylık söz verilmiş de numaradan acemi gibi davrananlara, safa yatanlara, istemem yan cebime koy diyenlere, ya benim hakkım ben bu makamı bırakmam diyenlere, seçilsem de ben de malı götürsem diyenlere, velhasıl herkese şimdiden hayırlı olsun derken. Bir çift sözüm var BU DÜNYA GEÇİÇİ, HZ. ÖMER GİBİ İDARECELİK YAPILMAYACAKSA BU MAKAMIN NE ANLAMI VARDIR

SAYGILARIMLA?????????????.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?