USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bolu Kampından Olumlu Sinyaller Alamadık

30-07-2018

Klavyenin başına geçtiğimde Sivasspor´la ilgili güzel bir şeyler yazmak istiyorum. Cevapsız kalan soruları sürekli kendime soruyorum. Kimi zaman yönetici oluyorum, kimi zaman teknik adam, kimi zaman futbolcu hatta ve hatta kulübün herhangi bir çalışanı ya da masörü veya doktoru. Olaylar ve sonuçlar karşısında duygusallıktan öte objektif yaklaşıyorum. Şöyle bir kıssa anlatayım da hissemize düşeni alırız.

?Bir ormanda iki kişi ağaç kesiyormuş. Birinci adam sabahları erkenden kalkıyor, ağaç kesmeye başlıyormuş, bir ağaç devrilirken hemen diğerine geçiyormuş. Gün boyu ne dinleniyor ne öğle yemeği için kendine vakit ayırıyormuş. Akşamları da arkadaşından bir kaç saat sonra ağaç kesmeyi bırakıyormuş.İkinci adam ise arada bir dinleniyor ve hava kararmaya başladığında eve dönüyormuş. Bir hafta boyunca bu tempoda çalıştıktan sonra ne kadar ağaç kestiklerini saymaya başlamışlar.

Sonuç:  İkinci adam çok daha fazla ağaç kesmiş. Birinci adam öfkelenmiş: "Bu nasıl olabilir? Ben daha çok çalıştım. Senden daha erken işe başladım, senden daha geç bitirdim. Ama sen daha fazla ağaç kestin. Bu işin sırrı ne?"

İkinci adam yüzünde tebessümle yanıt vermiş: "

Ortada bir sır yok. Sen durmaksızın çalışırken, ben arada bir dinlenip baltamı biliyordum. Keskin baltayla, daha az çabayla daha çok ağaç kesilir.?

Kabul etmek gerekir ki Sivasspor önemli transferler yaptı. Ancak takım olabilmek önemli. Bolu kampından maalesef olumlu sinyaller alamadık. Yapılan hazırlık maçlarında Boluspor´a 3-1 mağlup oldu. Tractor Sazi ile 1-1 Eskişehirspor´la 2-2 berabere kaldı, Sebail´i ise 2-1 mağlup etti. Oynadığı takımlar Sivasspor´un dengine yakın takımlar bile değil. Bana şu eleştiriyi yapabilirsiniz; Ya kardeşim hazırlık dönemi, maçlarda teknik adamlar tüm oyuncularını görmek ister, tam bir müsabaka havası olmaz vs vs? İyi de diğer oynadığı takım için şartlar farklı mı? Tarih tekerrürden ibarettir. Kısa bir araştırma yapın, göreceksiniz ki sezon başı hazırlık karşılaşmalarında iyi başlayamayan takımlarda ciddi sıkıntılar yaşanmıştır. Kimse bahane üretmesin, ligin başlamasına çok az bir süre kalmış ama takım maalesef iyi değil.

Tamer TUNA deneyimsiz bir teknik adam. Kabul etmek lazım ki Göztepe´de önemli bir başarı yakaladı. Ancak doku uyuşmazlığı olursa kocaman bir soru işareti olur. Özellikle 1(bir) yıllık yapılan anlaşma sonrasında olası bir başarısızlıkta işler hiçte iyiye gitmez. Kişilik olarak beyefendi, mütevazi, sempatik olabilirsiniz. Ama bu özellikleri pekiştirmenin altın kuralı başarıyı yakalamaktır. Teorik olarak bilgili olmak başarıyı tek başına destekleyen bir kural değildir. Sahayı ve saha kenarını yönetenlerin her zaman futbolcu üzerinde otoriter bir yapıya sahip olması da gerekir. Tamer Tuna çalışkan, hırslı, donanımlı ve başarıya aç bir teknik adam olabilir. Ancak bu faktörlerle birlikte, futbolculara kendini kabullendirecek otoriter bir yapı sergilemesi takım ve kendi açısından önemlidir. Aksi takdirde, yukarıda anlattığım kıssada olduğu gibi, çok çalışmak doğru çalışmak değildir. Umarım ki sezon başladığında bütün taraftarların desteğini arkasında hissederek, kendindeki özgüveni pekiştirir. Tamer Tuna kişiliğiyle başarıyı hak eden bir insan. Tüm kalbimle başarılı olmasını diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?