USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bu Proje Sivas´a Değer Katacak?

22-04-2019

Hilmi Başkan ayağının tozuyla icraatlarına başladı. İlk olarak Tarihi Kent Meydanı Cephe Düzenleme Projesi kapsamında mülkiyet sahipleriyle bir araya gelip projenin detaylarını anlatıp, mülkiyet sahiplerine ceplerinden bir kuruş dahi para çıkmayacağını söyledi. Projenin maliyeti Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanacak. Bu bile Başkanın ayağının tozuyla gerçekleştirdiği ilk büyük icraat olacak. Bu proje, bir tarih ve kültür şehri olan Sivas´a ayrı bir değer katacak. Sivas´a gelen her yerli ve yabancı adımını atar atmaz bu tarihi meydanın büyüsü ve güzelliğiyle karşılaşacak.  Bu proje aynı zamanda Sivas´ın bir turizm şehri olması yönünde de önemli bir adım atılmış olacak. Yine Hilmi Beyin yüksek hızlı trenin bir an evvel Sivas´a gelmesi için Valimiz Salih Ayhan Beyle birlikte hafta içi Ankara´da Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelmesi de ayrı bir güzellik. Hülasa Sivas için en önemli projelerin başında bana göre yüksek hızlı tren projesi geliyor. Bütün Sivaslılar bu projenin daha fazla gecikmemesi için her türlü girişimi ve desteği göstermek zorundayız. Dediğim gibi Sivas´ın olmazsa olmaz projelerinden bir tanesi Yüksek hızlı trendir. Ve bu proje daha fazla gecikmemeli, geciktirilmemledir.

***

Biz beka sorunu var. Millet olarak kenetlenmemiz lazım. Her şeye hazırlıklı olmamız lazım dedikçe birileri bizi tiye aldı. Yok öyle bir şey, hükümetin, Ak Partinin beka sorunu var dediler. Bakın, seçimler biter bitmez PKK iki askerimizi şehit etti. Seçim döneminde bunların hiç bu askere, polise saldırdığını duydunuz mu, okudunuz mu? Ben vereyim cevabını, hayır. Şimdi PKK´lıları belediye meclisi üyesi, il genel meclisi, üyesi yapıp belediye kadrolarına taşıyacak olanlar acaba vicdanen rahatlar mı? Dün, seçim döneminde PKK ile ilgili tek bir laf etmeyen, edemeyen siyasilerimiz acaba bugün dönüp bizim yüzümüze nasıl bakacaklar?

Bir de Sudan hadisesi var. Türkiye´nin en yakın müttefiki Ömer El Beşir, askeri bir darbeyle devrildi. Bazıları ısrarla halâ anlamak istemiyor ya da anlamamak için çabalayıp duruyor. Ancak Sudandaki bu hadise bile Türkiye´ye karşı yapılmış bir çevreleme harekâtıdır. Amerika ve Batı bizi zora sokmak için her yolu, her yöntemi deniyor. İşte bunun karşısında bizim milli ve yerli güçleri desteklemekten başka bir çaremiz yok. Umarım, seçim sonrası başta ana muhalefet partisi olmak üzere diğer partiler de bu gerçeği görür ve ona göre politikalarını gözden geçirir. Daha doğrusu ülkemiz siyaseti gündeme sertleştirmeden, milleti germeden, kamplaştırma ve kutuplaştırmaya yarayacak söylem, tutum ve davranışlardan uzak olurlar. Önümüzde 4,5 yıl seçimsiz bir dönem var. Son 20 yılda seçimdi, referandumdu emin olun bu millet çok yoruldu. Çok gerildi. Şimdi iş zamanı. İnşallah yeni dönem Türkiye için hayırlı bir dönem olur?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?