USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bu Uyumu Bozmamak Lazım?

11-12-2019

Bu uyumu bozmamak lazım. Bu uyumun Sivas´a yansıması güzel sonuçlar vermeye başladı.  Bu uyum sayesinde son dönemde ekonomik olarak herkesin şikayetçi olduğu bir dönemde  şehrimizde temeller atılmaya başladı. Yem fabrikası temeliyle birlikte Sivas hayvancılık alanında farklı bir sürece girecek.  Makarna fabrikası da yolda. Hep söyledim, hep savundum; bu şehir büyüyecekse yerelde kendi dinamiklerimizi kullanarak yerel yöneticilerimizin güç birliği yaparak büyüyebileceğini iddia ettim.

Önce yem fabrikası, ardından makarna fabrikası ve tabii ki canlı hayvan pazarı ve ot borsası, Sivas hayvancılık ve tarımına çok büyük katkı verecek.  Sayın Valimizin öncülüğünde Sayın Belediye Başkanımız ve İl Özel İdaremizin katkılarıyla Sivas´a 20 milyonluk stratejik bir yatırım daha  yapılacak. Bu tesisin Şarkışla Hayvan Pazarıyla bütünleştiğini de düşünürseniz, Sivas, hep söylenilen ama yıllardır  bana göre ihmal edilen daha doğrusu karşılığını yeterince alamadığımız bir alana, tarım ve hayvancılık sektöründe çok büyük kazançlar elde edecek. Dolayısıyla özel sektörümüzün de bu alana yavaş yavaş daha fazla ilgi göstermesi lazım. Mesela Buğdayda yıllardır Sivas, ülke genelinde hatırı sayılır bir üretime sahip. Ama gelin görün ki, bugüne kadar buğdayla ilgili yan dalla Sivas´ta yeterince gelişemedi. Bunun sebeplerine burada girecek değiliz.  Ama işte bunları söylemeden, yazmadan da olmuyor. Sadece ürettik ve sattık?

Birilerinin şimdi elini daha çok taşın altına koyma vakti gelmişti. Bu riski de hem Sayın Valimiz hem de Sayın Belediye Başkanımız üstlendiler. Dolayısıyla Sivaslılar olarak bizlerin bu ikiliye her zamankinden daha çok destek vermesi en azından sözlerimizle tavırlarımızla bunu göstermemiz lazım. Marifet iltifata tabiidir. Bu ikilinin Sivas´a her alanda önümüzdeki yıl çok daha fazla hizmet edeceğine ve Sivas´ın çehresini değiştireceğine inanıyorum. Bakın, belki çok basit gelebilir ama Sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın Sivasspor´a ve Sivas Belediyespor´a ve diğer spor branşlarına gösterdikleri ilgi alaka bile çok önemli. Sivasspor yönetimini teşvik etmeleri, onları 100. Yıla hazırlamaları ve 4 Eylül Sivas Kongremizin 100. Yılında Sivas´ın kabuklarını kırmış, ülke içi ve dışında daha çok tanınan, bilinen bir şehir haline gelmesi hedefi de doğru bir hedeftir. Biz, eğer ülke içi ve dışındaki nüfusumuzun yüzde onunu her yıl Sivas´a taşıyabilsek, getirebilsek bunun bile ekonomik katkısı şehrimize muazzam olur.

Hülaasa ben bu ikiliyi Sivas adına destekliyorum. Bu ikiliye köstek değil. Destek olmak lazım.  Bu uyumu bozacak, bozabilecek adım, tavır, söz ve hareketlerden de uzak durmak lazım?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?