USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Buz Başlık Lazer Epilasyon Farkı

13-01-2022

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulma yöntemi olan lazer epilasyon hakkında neler biliyoruz?

Arkadaşlarınıza sorduğunuzda neredeyse birçoğunun lazer epilasyon macerası olmuştur. Kimisi yarım bırakmış, kimisi son seansa kadar devam edip vücudundaki istenmeyen tüylerden kurtulmuş kimisi hiç sonuç alamamış… Eminim bu yazıyı okuyanlar arasında da lazer epilasyon yaptıranlar veya yaptırmak isteyenler vardır. Peki, lazer epilasyon gerçekten tüyleri yok ediyor mu? Lazer epilasyon zararlı mı? Merak ettiğimiz bütün soruları şimdi birlikte inceleyeceğiz.

Lazer epilasyon nedir?

Lazer epilasyon, vücuttaki istenmeyen kılların köklerinin lazer ışınları/ışıkları ile yok edilmesi işlemidir. Teknolojinin gücünden yararlanarak kıl kökünü tahrip eder. Kıl büyümesini durduran bir epilasyon yöntemidir. Uygulama başlığından mili saniyelik lazer atışları ile kıl köküne odaklanıyor. Kıl kökünde kontrollü bir ısı oluşturuluyor ve kıl kökünde hasar meydana geliyor. Düzenli yapılan bu işlem sonrasında kıl kökünde tahribat oluşuyor ve tekrar bu kökten kıl üretilemiyor. Seçici olarak kıl köküne odaklanır ve çevre dokuya zarar vermez.

Buz başlık lazer epilasyon nedir?

Buz Başlık Lazer, lazer epilasyon uygulamalarının en acısız, en hızlı ve en son teknolojisidir. Bu uygulama daha hızlı ve acısız olduğu için tercih ediliyor. Buz lazer uygulama başlığının soğutma özelliği sayesinde deri yüzeyinde bir acı hissedilmiyor. Tıpkı masaj yaptırır gibi, sizler konforlu bir şekilde uzanıp epilasyonun keyfini çıkarabilirsiniz. Uygulama boyunca vücutta sadece serinlik hissedeceksiniz. Buz başlık lazerin en önemli avantajı ise yaz aylarında da yapılabilmesidir. Böylece yazın lazer epilasyona ara vermek zorunda kalmayacaksınız.

Kaç seans lazer epilasyon yaptırmalıyım?

Kaç seans lazer yaptırman gerektiği, tüylerinin yoğunluğuna, tüy rengine, ten rengine ve lazer cihazına bağlı olarak değişiklik gösterir. Lazer epilasyon yaptıranlar istenen sonuçları elde etmek için 6-8 hafta aralıklarla ortalama 8-12 seans uygulama almalıdırlar. Sizler de istenmeyen tüylerinize veda etmek için en iyi lazer epilasyon merkezlerini araştırmalı, ön görüşmelere gitmeli ve size en uygun cihaza uzmanınız ile karar vermelisiniz. Doğru cihaz ve doğru uzman tercihinde bulunduğunuz takdirde herhangi bir sağlık probleminiz yok ise kısa seanslar sonucu pürüzsüz bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Kimler buz başlık lazer epilasyon yaptıramaz?

*Uygulama alanında açık yarası ve enfeksiyonu olanlar

*Hamile ve emziren kadın danışanlarımız

*Dermatolojik cilt rahatsızlıkları olanlar

*Isı veya ışık hassasiyeti olan kişiler

*Epilepsi hastaları

*Roaccutane veya aknetrent tedavisi gören kişiler (Tedaviden 6 ay sonra uygulama yaptırabilir.)

*Şeker/tiroid hasları

*Uygulama alanında dövmesi olan danışanlarımız lazer epilasyon yaptıramazlar. Bu durum sadece buz başlık lazer epilasyona özgü değildir. Tüm lazer çeşitleri için geçerlidir.

Buz Başlık Lazer epilasyondan sonra tüylerim ne zaman dökülür?

Tüylerin dökülme süresi kişilerin hormonal durumuna göre değişikliklerine ve uygulama bölgesine göre değişiklik gösterir. Buz başlık lazer epilasyon ile maksimum 3-4 hafta takibinde tüylerin dökülmesi evresine geçeceksinizdir.

Genital bölgeye lazer epilasyon yaptırmak zararlı mıdır?

Bu başlık lazer epilasyonun genital bölge ve üreme organları üzerinde herhangi bir negatif etkisi görülmemiştir. Bu konu bilimsel açıklamalar ile kanıtlanmıştır.

Hormonal bozukluk var ise buz başlık lazer epilasyon ile tüylerden yine kurtulabilir miyim?

Lazer epilasyonlar tüylenme probleminizi çözebilir ancak kesin çözüm odaklı sonuç veremeyebilir. Tamamen kurtulmak için epilasyon tedavisi ile birlikte hormonal bozukluğun endokrin ve dermatoloji uzmanları ile takipli şekilde tedavi edilmesi gerekir.

Kıl dönmesi nasıl geçer, kıl dönmesi yaşamamak için buz başlık lazer epilasyon etkili bir tedavi midir?

Kıl dönmesinin en etkili çözümü buz başlık lazer epilasyon tedavisidir. Ameliyat sonrası kıl dönmesinin tekrarlanmaması için de lazer epilasyondan yararlanılmaktadır. Vücutta sırt, ense, saç derisi gibi bölgelerden dökülen tüy ve kılların gözenek ya da boşluklardan derinin içine gömülerek cilt altında kıl yuvası oluştururlar. İçi kıl dolu kist oluşur ve kist iltihaplanarak apseye neden olabilir. Apse meydana geldikten sonra tek çözüm ameliyattır. Ameliyat sonrasında ameliyat yarası tamamen iyileştikten ve doktorunuz onay verdikten sonra bölgeye buz lazer epilasyon yapılabilir.

Buz başlık lazer epilasyon yaptırmak istiyorum fiyatlarını öğrenebilir miyim?

Lazer epilasyon fiyatlarımız kadın ve erkek olmak üzere bölgesel olarak değişiklik gösterir. Fiyat belirtmek genel olarak uygun değildir. Bu nedenle salonumuzun iletişim numarasından veya İnstagram sayfalarımızdan bizlere ulaşarak fiyat bilgisi alabilirsiniz. Ön görüşme veya randevu için de salonumuza bekleriz. Tüm okurlarıma sağlıklı günler diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?