USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÇEVRENİN GÖNÜL GÖZÜ -2-

15-03-2017

İnsanoğlunu doğadan ayrı düşünemeyiz. Bütün canlıların hayatlarını sürdürebilmek için belli başlı ihtiyaçları vardır. Bunlardan en önemlisi de temiz ve sağlıklı bir doğadır.
Bizler doğayla iç içe yaşamayı severiz. Doğanın güzelliklerinden de faydalanmaya çalışırız. Bu güzelliklerden uzak kalanlarımız ise, zaman geçtikçe doğaya özlem duyar.
Özellikle metropol şehirlerde yaşayanlarımız, şehrin gürültüsünden uzak, yoğun trafiğin olmadığı, etrafında ağaçların olduğu, temiz suların aktığı, bağın ve bahçenin olduğu  yerlerde yaşamayı hayal ederler. Kimimiz bağ bahçeyle uğraşırken, kimimiz de at binmeyi, kuş beslemeyi severiz.  Yaş ilerledikçe kaostan uzak sakin bir yaşamı tercih ederiz. Tabi ki temiz bir yaşam alanı bulabilirsek....
Bunların hepsi temiz bir doğada ve güzel bir çevrede olmaktadır.
Metropol şehirlerdeki sokak ve caddelerde, neredeyse toprak yüzü görememekteyiz. Hızla beton binaların yaygınlaşması ve yeşil alanların yok oluşu, bunun sonucunda da kirli hava, gürültülü ortam, ve kalabalık bir şehir.
Gelecekte bizleri tehdit eden hava kirliliği ve ormanlarımızın yok oluşu, akabinde sularımızın kirlenmesi.....
Bu durum insanoğlunun sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Sağlık kuruluşları bu konuda farklı çalışmalar yapmak durumundadır.     
Yok olan ormanlar havadaki oksijen oranının azalmasına sebebiyet vermektedir. Ormanlardaki canlı türlerinin azalması yine ormanların yok olmasıyla ortaya çıkmakradır. Sanayide kullanılan ağaç türleri yine ormanların yok oluşuna bir tehlikedir.
İnsan sağlığı doğayla güzeldir. Çünkü organik beslenmenin en temel kaynağı yine doğadan gelen ürünlerle oluşur.
Gıdalardaki katkı maddelerinin fazla olması nedeniyle, insan sağlığında oluşan zararlar sonucunda, kişileri acil olarak organik maddelere yönlendirdi. İnsan yaşamı için büyük önem taşıyan gıda tüketimi, maalesef günümüzde çok da iyi bir durumda değildir. Topraklarımızın verimli halinden verimsiz haline dönüşmesi, ülkemiz ve insanlık için büyük kayıptır. Bundan dolayı da ülkemiz sınırları içerisindeki topraklarımızın korunması bizim en büyük görevimiz olmalı. Çünkü topraklarımızın verimli olması demek, bol organik gıda, güzel ve sağlıklı yaşam demektir.
Bir sonraki yazımın üçüncü bölümünde buluşmak üzere hoşça kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?