USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÇEVRENİN GÖNÜL GÖZÜ -5-

11-04-2017

Çevrenin gönül gözü adlı yazımın son bölümüyle karşınızdayım.
     Hepimizin de bildiği gibi çevre bizim için hayati önem taşıyan bir unsurdur. Çevreyi korumak demek, hayatımızın ehemmiyetini sağlama almak demektir.
     Çevre sorunları, çağımızda her devletin en önemli sorunlarından birisidir  Küreselleşmenin de etkisiyle oluşan tehlikelere karşı, çevre sorunu uluslararası bir boyut kazanmıştır. Dünya ülkelerinin de en önemli ve ortak sorunu haline gelen bu durum, dünya devletleri tarfından tartışılır hale geldiği için, uluslararası, ekonomik, sosyal ve siyasal yönü olan çözümler beklemektedir.
Çevremizdeki pek çok sorunların ortaya çıkması, insanların içerisinde yaşadığı doğal dengenin bozulmasına yol açmaktadır.  Doğal dengenin bozulması da çevreye verilen zararların  çoğalmasıyla gerçekleşmektedir. Katı, sıvı ve gaz halindeki kirletici maddelerin hava, su ve toprakta yüksek oranda birikmesi ile çevrede büyüyük bir kirlilik meydana gelir.
     Çevre bizim geleceğimizi oluşturur. Bulunduğumuz çevrenin tarihinin ve turizminin canlandırılması sonucunda ise ülke ekonomisine büyük katkı sağlamış olacaktır.
     Çevremizdeki, biyolojik, fiziksel, sosyal, ekonomik ve kültürel etkileşim bulunduğumuz ortamın seviyesini belirler.
     Çevrede olan bütün olumlu ve ya olumsuzluklar bizleri yakından etkilediği için bu konuda bizler neler yapabileceğimize doğru ve iyi karar vermemiz gerektiğini bizlere öğretir.
   Havanın kirlenmesi, denizler kirlenmesi, ozon tabakasının incelmesi, orman yangınları, ve sayamadığım pek çok olumsuz unsurlar hayvan türlerinin yok olmasına ve insan sağlığının bozulmasına  sebebiyle vermektedir. Aynı zamanda da bu durum insanlığı da büyük oranda tehdit etmektedir.
     Çevre bilincinin insanlarda oluşması gerekmektedir.  Bu bilinçle insanlık hayata sıkı sıkı tutunur. Doğayla iç içe yaşamayı seven ve zaman geçtikçe de daha fazla ihtiyaç duyan insanlar, bu konuda daha hassastırlar ve bilinçlidirler.  Çevre bilincinin insanlarda daha fazla olması için, gerekli olan kurumların büyük çalışmalar yapması gerekmektedir.  İnsanların bilinçsizce davranışları, çevrede meydana gelebilecek felaketlere davetiye çıkartır.
     Çevremizi, çevremiz hakkında edindiğimiz bilgilerden yola çıkarak tanır ve ona göre geliştiririz.     Tecrübelerimizle de, çevremizin güzelliklerini ayakta tutmayı başarırız.
    Hepimizin de bildiği gibi doğanın bizlere ihtiyacı yoktur fakat biz canlıların doğaya ihtiyacı vardır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?