USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Cocu Gitti? Sıra Tamer Tuna´da?

30-10-2018

Okuyanlar hatırlar! Sezon başlamadan bütün takımların üç aşağı, beş yukarı herkesin birbirini yenebileceğini söylemiştim. Şampiyon olabilecek takımla, küme düşecek takımların sürpriz takımlar olabileceğini söylemiştim. Neden böyle bir yargı oluşmuştu bende? Hazırlık süreçleri ve hazırlık maçlarını takip ettikten sonra bu yıl süper ligin ciddi anlamda sürprizlere gebe olduğu kanısı oluşmuştu.

Geçen 10 haftalık periyoda baktığımda, bu görüşün ne kadar doğru olduğunu gördüm. Lig genel anlamda vasatı geçemiyor. Buna rağmen kendi içinde oldukça rezil futbol izlemeye devam ediyoruz. Bugün küme düşme istatistiği puan ortalaması 1,4- Şampiyon olma istatistiği ise 2,4. Bu duruma bakıldığında, ligin şampiyonu yok. Ya küme düşme tehlikesi olan takımların sayısı 10´u geçiyor.

Sivasspor her hafta erimeye devam ediyor. Bunun sebepleri nedir? Takım ortalama 24 kişi. Eldeki kadro belli. Sürekli bir avuntu: ?İyi oynuyoruz, sonuca gidemiyoruz.? Böyle saçma bir gerekçeyle gün be gün tehlike yaklaşıyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri teknik heyettir.

Tamer TUNA kişilik olarak beyefendidir. İyi niyetli, insancıl ve modern bir insandır. Evet bunlara herkes şapka çıkarır. Bakın bugün teknik ve antrenman anlamında kendini geliştiren en modern insandır. Hatta daha ileri gidip, Fatih Terim´in bile önündedir bu konuda. Ama bir teknik adamın başarısı bununla kıyaslanamaz. Liderlik farklıdır. Liyakat sadece bilgiyle kıyaslanamaz. Otoriter yapısı, futbolcu üzerinde ki etkisi, bilgisiyle bütünleşerek başarıyı yakalayabilir. Öyleyse Tamer Tuna´da ki başarısızlık sorunu nelerdir?

İyi niyeti her zaman başını ağrıttı, Otoriter yapısı olmadığından her hafta sahada futbolcu eksilmesine engel olamıyor. Tüm futbolcular üzerindeki etkisi oldukça zayıf. Oyun okuma becerisi yönünden sınıfta kalıyor. Zaman zaman kadro oluşumu konusunda hatalar yapıyor. Kısacası sadece takıma antrenman vermek yetmiyor.

İşte en son Kayseri maçı bana göre Tamer TUNA için ders niteliğinde bir maçtı. Ama maalesef hoca sadece antrenman vermekle yetinmiş anlaşılan. Artık yönetimin bu konuya acil bir çözüm üretmesi gerekmektedir. Her geçen gün takım eriyor. Geçen hafta Douglas bu hafta Robinho oyun harici kaldı. Gerekçe ne olursa olsun bu takım iyiye gitmiyor. Tamer Hoca´nın aksine ben diyorum ki iyi değiliz. Eğer hoca konusunda ısrarcı bir tavır sergilenirse sonucu Sivas için iyi olmayacak. Hatanın neresinden dönülürse kardır.

Fenerbahçe COCU´nun görevine dün resmen son verdi. COCU ile tarihinin en kötü günlerini gördü. Hata olduğunu anladı ve devam etmeme kararı aldı. Onlar için oldukça yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Sivasspor´da da yönetim ince eleyip sık dokumalıdır. Ben Tamer TUNA konusunda iyimser değilim. Evet denendi olmadı. Her geçen gün iyiye gitmiyor. O zaman acil önlem alınması ve radikal karar verilmesi gerekmektedir. Kim ya da kimler olabilir? Sivas gibi UEFA kriterlerini yerine getiren bir takıma her teknik adam koşa koşa gelir? 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?