USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Coşkulu Taraftara Üç Puan Hediyesi

21-08-2017

Bu taraftara bu lig yakışıyor. Belli ki çok özlemişler süperligi. Yaklaşık 9.185 biletli taraftar maçı izlemeye gelmişti. PTT 1. Ligin son haftasında alınan tribün kapatma cezasına rağmen coşkulu bir taraftar vardı.Özellikle passoligi olup tribünün cezası nedeniyle maçı izleyemeyen taraftarlar isyan etti. Askerlik yapanlar bilirler. Ağzı dili olmayan cansız araçlar zaman zaman ceza alırlar(Tank, Tüfek, Dağ). TFF buna benzer cezaları tribünlere vermeye devam ediyor. Mademki passolig uygulaması yapıyorsunuz neden kişilere değil de tribünlere ceza kesersiniz? Neden insanları isyana sevk edersiniz? Hayatı boyunca değil küfür, ağzına kötü söz almayan sadece futbolsever olduğu için tribüne gelmek isteyen taraftarın günahı ne? Futbol kalabalık tribünler önünde heyecan bulur. Artık masum taraftarın futbol zevkini engellemeyin. Başka çözümler üretin.

İlk haftanın flaş ekibi Yeni Malatyaspor´un Sivasspor karşısında ne yapacağı merak konusuydu. Yiğidolar ise mutlak galibiyet paralosıyla maça çıkmışlardı. İlk yarının otuz dakikası Akhisar maçının tekrarı niteliğindeydi. Tribünleri dolduran çoşkulu taraftar oynanan futboldan memnun gözükmüyordu. Ancak devrenin bitimi yaklaşırken iki usta futbolcunun işbirliği golü getirdi. Sol bek Elderson´un güzel ortasını yılların tecrübesi Kone gole çevirmekte zorlanmadı. Belkide bu gol dönüm noktası oldu. Devreye galip girmek takım üzerinde ki stresi de alıp götürdü. Aksi halde sahamızda yaşayacağımız bu stres maçtan kötü bir sonuçla ayrılmamıza neden olabilirdi. Ancak golün gelmesi takımı rahatlattı. Malatyaspor ilk yarı taktik açıdan orta alanı kalabalık tutup hızlı adamlarını defans arkasına sarkıtarak gol bulmaya çalıştılar. Sivasspor´un golü geldikten sonra bu oyun planı bozuldu. İkinci yarı daha çok adamla hucüm etmeye çalıştılar.Ancak defans güvenliğini koruyamadılar.Teknik direktör Samet Aybaba deneyimli bir hoca. Malatyaspor´u iyi analiz etmiş olacak ki ikinci yarıda orta alanı kuvvetlendirme adına Galip ve Leandrinho değişikliği yaparak daha çabuk gole gitmeyi planladı. Bu taktiğide tuttu, ikinci golü de bu şekilde buldu. Hızlı hücum ve alıştığımız leandrinho´nun düzgün vuruşu. Zor bir maç bundan sonraki dakikalarda kolaya döndü.

Evet, kabul edelim ki yeni bir takımız. Haftalar geçtikçe düzeleceğinin sinyallerini verdi. En önemlisi kazanma hırsı bu takımın pozitiflerinden. Orta sahaya yapılacak önemli bir transfer lig sıralamasında beklide kimsenin beklemediği bir yere getirecektir Sivasspor´u. Daha önemlisi kenardan oyuna girip oyunu değiştirecek bir yedek kulübesinin olması gelecek haftalara umutla bakmamıza vesile olacak. Bu galibiyet tüm camianın yüzünü güldürdü. Önümüzde Galatasaray maçı var. Bu maçlar futbolcular için artı bir motivasyon maçlarıdır. Futbolcularımız soğukkanlı olur ve galibiyet hırsını yaşarlarsa herkesimin sürpriz diyebileceği bir sonuçla dönebiliriz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?