USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DAĞINIĞIM İŞTE HAFIZ

16-06-2017

Göremiyorum artık insanların yüzlerini, maskeler o kadar çok ve çıkarlara göre o kadar sık değişiyor ki... Anlayamıyorum insanları bu kadar yüzün içinden, sabah kalkınca hangi yüzlerini yıkamaya nasıl karar verdiklerini.
Gönül yorgunluğu hiç bir şeye benzemiyor be hafız, sol yanında nice saplanmış kurşun yaraları varmış gibi hissediyor insan kendini. Gözlerine verip derdini mürekkebe akıtıyorsun, harfler çakılıyor kalemin yoluna. Anlıyorsun ki kendi tercihlerinle imzalıyorsun kaderinin altını aslında.
Dünya okul  hayat öğretmen sen öğrencisin yaşantında, dersine iyi çalışmazsan dersini veriyor hayat inceden ince... Dünyadan ne öğrendin derseniz, atalarımızın" iyilik yap denize at balık bilmezse Halık bilir" sözünü, çıkarlarına ters düştüğün an seni iki saniyede satan balıklar olduğu için söylediklerini. Sen asırlık tarih yazsan da insanların seni bir kalemde sildiklerini. İnsanı memnun etmenin zor, Allah´ı razı etmenin daha kolay olduğunu. Ve anladım ki bu devrin insanında eksilen değerin vefa olduğunu. Yola çıktıklarının seni köşeyi dönünce bırakabileceklerini. Birine evet derken, içimizden geçen hayırların, bizi ince ince törpülediğini. Kimsenin kendimden daha önemli ve değerli olmadığını, ben olmazsam ne dünyanın ne de önem verdiklerimin hiç bir öneminin olmayacağını.
Sonra diyorsun ki hafız, önemli olan hayatta kaç kez düştüğün değil, kaç kez ayağa kalkmayı başarabildiğin. Derin bir ohhh çekerek, kendine bir öpücük kondurup kaldığın yerden devam etmelisin. Hatta insanlık bende kalsın deyip kendine bir çay koyup kendini şımartmalısın. İçindeki çocuğa sarılıp" canım ben iyi ki varsın" deyip hayatını veren için hayatın  hakkını vermelisin. Perdeleri açıp güneşe bakmalısın, tüm içini küflendiren anıları dışarı atıp yakmalısın. Anlamalısın ki hayat ne bir adım gelene on adım gidilecek kadar uzun, ne de sen her şeyi affedecek kadar merhametli olan Allah´ sın.
Kollarını açtığında kalabalık sokaklara bomboş kalıyorsa, yalnızlığın asaletine sığınacaksın. İnan bana ruhunun derinliklerine in orda kaç tane seni kucaklayacak sen bulacaksın.  
Yalnızlık güzel şey be hafız, yaralarını sarıyor yaralayanları Rabbine şikayet ediyorsun.Yar sana sığındım dediğin de Bir O´na tutunursun.Düşeni kaldırmak fakire, mazluma yardım etmek, birinin gözyaşlarını silmek elbette mutlu eder hem yaradanı hem seni ama bence kimseye kötülük yapmamak dünyadaki yapılacak iyiliklerin en güzeli.....
Ben benle olduktan sonra dünya karşımda olsa ne gam ne tasa, ben benden gittikten sonra dünya yanımda olsa ne fayda!!!!!!!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?