USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Daha Yapacak Çok İşimiz Var

09-09-2020

Yetişmekte olan bir çocuk için, genç için, aile içerisindeki en önemli güç, ailenin ona vereceği sevgidir. Sevgi, en büyük bağdır. Güçlendirici etkendir. Ailenin yetişen nesli koruyup kollaması aynı zamanda denetlemesi mutlak vazgeçilmeyen önemli bir ayrıntıdır. Bunlardan asla taviz vermemek gerekir.

Çoğu zaman, ANNE, BABALAR Evlerinde, genç nesil ile irtibat kuramayan, onların dünyasından uzak, bir halde aynı çatı altında olmalarına rağmen, hayatlarını devam ettiriyorlar. Çünkü, Batı Kültürü, kapitalizmin etkisi ile, tüm genç neslimizi çepeçevre kuşatmış. Anne, Baba, o sınırları,  aralarına konulan setleri aşıp ta, aynı evde olmalarına rağmen; gençlerine, çocuklarına erişemiyor. Onlarla irtibat kuramıyor. Aynı çatı altında, farklı dünyalarda yaşıyorlar... Eğitim öğretim, aile ve çevre ortak bir akıl ile, bilinçle projeleri hayata geçirerek bu tehlikeden kurtulabilirler. Burada Resmi kurumların yapması gereken onlarca girişimi, onlarca tedbiri göz ardı edemeyiz... Resmi kurumlarda kendi üzerine düşen görevi yaparak, Aynı çatı altında yaşadığımız genç aile bireyleri ile, iletişim sağlama çaba ve gayretimizi desteklemelidir. Çünkü, Gençlerimiz de bu toplumun bir parçasıdır. Fanus içerisine alıp koruyamayacağımıza göre, çevresindeki olumsuz olaylardan en az bir şekilde etkilenmesini, vereceğimiz güçlü bir eğitimle sağlamış oluruz.

Evet, yükümüz ağır. Sorumluluğumuz çok fazla... Bu konuları ıskalamamız gerekir. Çözümü de öyle tek taraflı olacak gibi gözükmemektedir. Aile, çevre, Okul,  iş birliğinin yanında, resmi kurumların her alandaki desteği ile, bu işi başarabiliriz. Bunlardan birinin devre dışı kalması, başarısızlık nedeni olabilir.

BÜTÜN BU OLUMSUZLUIKLARA RAĞMEN, olan bitenden NEGATİF ŞEKİLDE ETKİLENMEYEN GENÇLERİMİZ MUTLAKA OLACAKTIR... Onları ve yetiştikleri aile ortamını tebrik etmek isterim.  ANCAK, bu azınlıkta olan bir durumdur.  İyilik ve güzellik, ahlaklı ve dürüst,  doğru ve az hata yapan bir gençlik oluşması, Toplum genelinde Ender yaşanan bir olaydır.

Böyle yetişmiş genç nesil, Toplum istenilen düzeyde değil ise, toplum içerisinde kendisini ne kadar koruyabilir. Hata ve yanlış yapmama direnci nereye kadar dayanır?

Biz, Vatanını seven, Milletini seven, değer yargılarına saygı gösteren, İyi özellikler edinmiş bir genç neslin Toplum içerisinde yaygın bir şekilde yetişmesi için; Aile, çevre, okul, resmi kurumlar iş birliğinin mutlaka şart olduğunun bir kez daha altını çiziyoruz. Yoksa aldanan olacağız...

Aynı çatı altındaki gençlerimize, bir türlü aynı evde olmamıza rağmen, ulaşamayacağız... İrtibat kuramayacağız...

Bu konuda toplumsal bir bilincin gelişmesi gerekir. Toplum olarak, bu işin önemine inanıp, çaba ve gayret göstermeliyiz. Yoksa, yarın kaybeden, üzülen taraf olacağız... Görünen köy kılavuz istemez...

Bu kaba hatlarını belirlediğimiz, Aile, çevre, okul ve resmi kurumlar iş birliğinde, her bileşenin altını dolduracağımız sayfalara sığmayacak öneriler, uygulamalar, teoriler, pratikler, olacaktır. Bu zaman içerisinde gelişen durum ve olaylara göre de ayarlanabilir. Yeter ki, bu iş birliğini toplum olarak hayata geçirelim.  Geçirelim ki, gençlerimizle aynı çatı altında yaşarken, aynı düşüncelerde, aynı fikirlerde,  buluşalım. Aynı hissiyatı duyalım. Aynı havayı teneffüs edelim.

Ülkemizin çok halledilmesi gereken meseleleri olduğunu biliyorum. Ancak, Bu bir seferberlik ilanı gibi, algılanmalıdır. Çünkü, gelecek nesillerimiz çok önemlidir. Hem bizim için, hem Vatan için, Hem Millet için... 

Gelecek yeni nesiller ile şekillenir...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?