USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Daha Etkileyici Gözlere Sahip Olmak Çok Kolay

18-11-2021

Kirpikler, bakışlara anlam katan önemli faktörlerden biridir. Sanıyorum ki güzelliğine önem veren herkes bu konuda bana katılacaktır. Zaten tam da bu nedenle kirpik söz konusu olduğunda kullanılabilecek bir dünya dolusu makyaj malzemesi ve uygulanabilecek güzellik işlemi geliştirilmiştir. Üstelik bunlara her geçen gün yenileri eklenmektedir. Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan kirpiklerimizin gerçek görüntüsünü herhangi ek bir madde olmadan ortaya çıkaran mucizevi uygulama  kirpik lifting, daha etkileyici kirpiklere sahip olmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu yöntemler arasına girmiştir. Hazırsak bu hafta kirpik liftinge dair en çok merak edilen soruların yanıtını tam olarak ele alalım.

Kirpik lifting nedir?

Kirpik lifting, ipek kirpik gibi yine kirpikler üzerinde uygulanan bir işlemdir. Fakat uygulama süreci bakımından iki işlemin birbirinden son derece farklı olup bambaşka sonuçlar yarattığını belirtmekte fayda var.

Kirpik Lifting, seyrek ve hacimsiz kirpikleri kökten uca güçlendirerek, kirpiklerin daha uzun ve daha dolgun görünmesi sağlayan bir işlemdir. Kirpik köklerini argan yağı, protein, keratin ve vitamin ile güçlendiren ve besleyen; hidrolize keratin ve vitamin takviyesidir.

Kirpik lifting faydaları nelerdir?

Tüm güzellik uygulamaları, belirgin sorunlara ve ihtiyaçlara çözüm olarak geliştiriliyor. Kirpik lifting de kirpiklerinin görünümünden rahatsızlık duyan veya daha çarpıcı bakışlara sahip olmak isteyenlerin ihtiyaçlarına etkili bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

*Kirpikleri besler, dolgunlaştırır ve uzatır.

*Bakışlarınıza anlam kazandırır.

*Makyaj yapma ihtiyacınızı azaltır ve doğal, güzel bir görünüm sağlayarak makyaj yapma sürenizi oldukça kısaltır. Buna benzer şekilde kirpiklerinden memnun olan kadınların da kirpiklerini beslemek ve daha sağlıklı hale getirmek adına kirpik liftinge başvurduklarını söyleyebiliriz.

Kimler kirpik lifting yaptırabilir?

Cevabım açık ve net: Dileyen herkes kirpik lifting yaptırabilir. Ancak tabii göz ve kirpik durumu buna elverişli ise… Son dönemin en popüler işlemlerinden biri olup tüm danışmanlarımızın tercih ettiği uygulamalardan birisi. Özellikle düz hacimsiz ve şekil vermekte zorlanılan kirpiklere sahip olan danışanlarım için oldukça güzel bir çözüm.

Kirpik lifting nasıl uygulanır?

Öncelikle kirpiklerin tamamen temizlenmesi sağlanır. Ardından kirpik diplerine uygun boyutta silikon bir ped yerleştirilir ve kirpikler taranarak pede tek tek yapıştırılır. Daha sonra her bir kirpik teline ilk adımda kıvrık ve kalıcılığını sağlamak için özel solüsyon sürülür. Daha sonra birkaç adımda keratin ve vitaminlerin olduğu özel solüsyonlar uygulanır. Bu noktada her bir kirpiğe eşit miktarda solüsyon sürülmesi önemlidir. Bu solüsyonlar sayesinde kirpiklerinizin ihtiyaç duyduğu besin takviyesi verilir. En son aşamada rimel görüntüsüne kavuşulması için uygun kirpik boyası kullanılır. Yaklaşık 45-60 dakika süren bu işlemin sonucunda arzuladığınız kıvrık, kalkık ve rimelli kirpik görüntüsünü yakaladığınızı görebilirsiniz.

Kirpik lifting yöntemi ne kadar kalıcıdır?

Kirpik lifting kalıcılığı kişiye göre farklılık gösterebilir. Kirpik yapısına göre değişkenlik gösterebilen bu süre ortalama olarak 6-8 haftadır.

Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

*Eğer kirpiklerinize lifting uygulaması yaptırmak istiyorsanız bu işlemin kimyasal bir işlem olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Yani “hassas bir cildiniz varsa” kullanılan ürünlerin gözünüzde çeşitli reaksiyonlara yol açabileceğini göz önünde bulundurmalısınız.

*Eğer arpacık, alerji, tahriş ya da kirpik dökülmesi gibi problemler yaşıyorsanız lifting yaptırmadan önce bu problemlerin geçmesi şart. Aksi takdirde kullanılan kimyasallar bu problemleri tetikleyebilir.

*Lifting uygulamasından önce göz makyajınızı kalıntı bırakmayacak şekilde temizlemelisiniz. Gözlerinizin tüm makyajdan arındırılmış ve kuru olması şart. Ek olarak kontakt lens kullanıyorsanız uygulama öncesinde lenslerinizi de çıkarmanız gerekiyor.

*Uygulamadan sonra İlk 24 saat su ya da makyaj malzemesi değmemelidir. 24 saat sonrasında yapışık gözüken kirpikler de kendiliğinden açılarak daha doğal ve yoğun görüntüye kavuşur.

*Yağ bazlı çıkarıcılar ve ürünler işlemin ömrünü kısaltabilir. Bu sebepten dolayı kullanılmamasında fayda var.

Evde kirpik lifting yapılır mı?

Evde kirpik lifting yapmak için satılan kirpik lifting setleri bulunuyor ama göze çok yakın bir noktaya yapılan bu işlemin uzmanlar tarafından yapılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu işlem sırasında gözler kesinlikle kapalı olmalı ve kullanılan solüsyonların göze kaçmasına engel olunmalıdır. Kendinize evde kirpik lifting yapmayı denediğinizde ise gözlerinizi açmamak imkansız olacağı için hem istediğiniz sonucu alamayabilir hem de gözlerinize zarar verebilirsiniz. Bu yüzden eğer kirpik lifting yaptırmayı düşünüyorsanız mutlaka uzmanların bulunduğu bir güzellik merkezini tercih etmenizi öneririm.

Böylelikle bu hafta da kalemim yettiğince siz güzel okurlarım ve danışanlarıma bu konuda ışık olmaya çalıştım. Sevgiyle, güzel kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?