USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DARBELER TARTIŞMASI

17-01-2018

28  Şubat davası devam ediyor?

TRT  yi işgal davası devam ediyor?

Köprüyü işgal davası devam ediyor? Darbe davalarının bazıları sonuçlanıyor, bazıları devam ediyor.

Kimilerine verilen cezalar, açıklanıyor.

Bazıları, itiraf ediyor... İtirafta bulunanların sayısı, artıyor.

Bizi üzen taraf,  darbe davalarına müdahil olması gereken, kimi insanların; davaları takip etme sorumluluğunu bile; göstermemesidir. Sanki, bu darbeler onlara değil; başkalarına yapılmıştır. Öyle ya; kendilerine bir şey olmadı. Sıkıntıları, yine kendilerine gönül veren; garibanlar, kimsesiz halk çekti. Kendileri, çekildikleri, köşelerinde, olayları seyretmekle yetindiler. Bir de, çıkıp; ben davacı değilim, açıklamasında; bulundular. Niye davacı olsunlar ki; adamların, konumu olduğu gibi kaldı. Öte git, diyen bile; olmadı. İşine son verilen, soruşturma geçiren, fişlenen adamların içerisinde olmadılar ki; davacı olsunlar. Kısacası, canları yanmadı? canları?

Bu arada;

AYM  Mahkemesi kararı ile,  tutuksuz yargılanmak üzere; serbest bırakılmak istenen, gazeteciler, gündem oluşturmaktadır.

Bu Ülkede yaşayan bir insan olarak; bu tartışmalarda ortaya çıkan gerçekler, bizleri çok üzmektedir. Ülkemizde toplumu aydınlatmakla görevli olan sözde Yazar, Çizer ve toplum mühendisi geçinen, zümrenin; yapılacak olan darbeler öncesi ve sonrası takındıkları tavırlar gerçekten çok üzücüdür. Halkın yanında değil; darbenin yanında olmaktadırlar.

Bir insan; herhangi bir konuda fikir sahibi olabilir o, fikri savunabilir. Karşı taraflara o, fikrin daha iyi olduğunu ispat etmeye çalışabilir. Bu uğurda tartışmalara ve münazaralara katılabilir. Fikrini beğenmeyenlere karşı, insani ölçüler içerisinde; karşı fikirler üretebilir ve onları, kendi fikrini beğenmeye veya doğrulamaya çaba sarf edebilir. Bunların hepsi normaldir. Ancak, bir zamanlar ölümüne savunduğu, bizzat o, fikrin gereğinin yapılması için; harcadığı enerjiyi kendisinin bile bilmediği kadar, çaba sarf ettiği olayların; zamanla ters gittiğini görerek; ben o zamanlar, bu davranışlarımda yanlışlık yaptım. Kamuoyundan özür dilerim, demesini bekleriz. Yanlışı görmek de; bir erdemdir.

Tam tersine yanlışta ısrar ederek; savunmaya devam etmektedirler. Mahkeme salonlarında yalan üretme, yarışına girmektedirler. Tutarsız açıklamalarda bulunmaktadırlar. Adeta, şehit yakınları ile, alay edercesine, tavır ve davranış içerisindedirler...

O, yetmiyormuş gibi; kimi bilim adamı denilen insanların; anlamsız ve yakışıksız açıklamaları; kamu vicdanını yaralamaktadır.

Kimileri ise; yeni kaoslar, yeni planlar  peşindedir? Yok eylem, yok miting, yok yürüyüş... Sanki, bunlar bu Ülkede yeni olan, şeyler...

Ülkenin başında yeteri kadar sıkıntı var iken; yeni sıkıntılar çıkarmanın derdine düşmüşlerdir. Kimileri pervasız tavırları ile; bir yerlere meydan okuma, yarışına girmektedirler.

Ne oluyor? Beyler. Bu kadar kızgınlığın nedeni nedir?

Ayrıca, MHP liderinin açıklamaları; birlerini çılgına döndürdü. Siz, aynı MHP adayını cumhurbaşkanlığı seçiminde; desteklemediniz mi? Siz yapınca iyidir. Başkaları aynı hareketi yapınca; kötü mü oluyor?

Sadece insaf, diyorum.

Gelecek günlerde, bu tür açıklamaların, daha da; artacağını bekliyorum. 2019, yaklaştıkça; daha neler yaşayacağız, bakalım?

Dünyanın gözü, üzerimizdedir.  Allah yardımcımız, olsun?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?