USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Davutoğlu´nun ?Gelecek Partisi?

17-12-2019

Son bir haftanın gündem konusu yeni kurulan ya da kurulacak partiler. Değişik fikirlere sahip  tv yorumcuları bu konuyu tartışıyor. Herkes bir şey söylüyor.  Tayyip Erdoğan karşıtı insanlar neredeyse zil takıp oynayacak.  Onlara göre hem Davutoğlu hem de Babacan yeni partileriyle Recep Tayyip Erdoğan´ı zayıflatacak hatta siyaset sahnesinden yok edecek. Tam bir tarafgirlik haliyle konuşup, insanlar üzerinde algı oluşturmaya çalışıyorlar.  Onlara göre Tayyip Erdoğan olmasın da kim olursa olsun. Yani devletin durumu, milletin halini işin aslı düşünen yok. Tayyip Erdoğan biran evvel gitsin de ne olursa olsun. Allah aşkına böyle bir yaklaşım olur mu? Doğru mudur, bu tutum? Tabii ki değil. Allahtan milletimizin ekserisi sağ duyu sahibi de bu adamlara karşılık vermiyor?

Gelin bir de bizim gözümüzden Sayın Davutoğlu´nu değerlendirelim. Partisini kurdu Sayın Davutoğlu. Partinin ismi de Gelecek Partisi koydu. Manifestosu açıklanan partinin seçmen nezdinde karşılık bulup bulmayacağını zaman gösterecek.  Ben fikrimi peşinen açıklayayım, bu partiler millet nezdinde karşılık bulmaz. Parti manifestosuna şöyle bir göz attıysanız, geleceğe dair elle tutulur hiçbir şey göremedim. Mesela yerel yönetimlere yerinde yönetimi savunan Avrupa Birliği´nin de zaman zaman bunu gündeme getirdiğini biz biliyoruz. Bu madde Allah muhafaza sonrasında özerklik tartışmalarını getirir ki, ben şahsen bunu çok tehlikeli buluyorum. Yine Sayın Davutoğlu, manifestosunda eğitimde ve kamuda dil serbestliğinden bahsediyor. Eğitimde siz eğer Türkçe ´den başka dillerin önünü açarsanız. Biz o zaman bu devletin birliğini nasıl savunacağız? Sonra durup dururken bu söylemlere neden ihtiyaç duydu? İşin doğrusu bu da konuşulması gereken ayrı bir konu. Ama ben biliyorum. Akılları sıra ben bu ifadeyi pek sevmiyorum ama onlar ve bazıları kullanıyorlar ?Kürt Seçmeni? üzerine oynuyor. Bu da tutmaz. Niye tutsun ki? Aslı varlen o kesim neden bunlara oy versin? Ekonomiye dair, üretime dair, dış politikaya dair somut, elle tutulur bugün ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunların çözümüne yönelik bir tek nokta ben göremedim. Gören varsa tartışmaya, konuşmaya hazırım.

Sonra nu partide yer alan insanlar Recep Tayyip Erdoğan´a dolayısıyla Ak Partiye ağırlıklı olarak bir şekilde kızan, küsen insanların bir araya geldiği bir oluşum. Şu da var ki, bu insanların ekserisi Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan sayesinde kendilerine siyasette, ticarette yer bulmuş insanlar. Ve bugün çoğunluğu dışarıda kaldıkları için bu oluşumda yer alan insanlar. Seçmen elbette bunu değerlendirecektir diye düşünüyorum. Bu partilerin Ak Partiye tek katkısı olur o da Ak Partililer kendilerine çeki düzen verirler. Sahip oldukları kıymetin değerini bilirler.

Son söz bu yeni parti ve kurulacak diğer parti sırf Recep Tayyip Erdoğan´ı engellemek ve Ak Parti´ye zarar vermek için kurulmuş parti ya da partilerdir. Geçmiş tv programlarında da hep söyledim şimdi de aynı fikirdeyim. Sayın Davutoğlu, Suriye politikasında ülkemize verilen zararın  boyutunu biliyor mu, acaba? Hatırlayın ne demişti; ? Şamyeli, yuvarsanız yuvarlana yuvarlana Şam´a gider.? Başka ne demişti, ? Cuma Namazını Emevi Camiin´de kılacağız. ? demişti. Şamyel yuvarlana yuvarlana Şam´a gitti mi? Cuma Namazını Şam´da kılabildik mi? Sonuçta millet karar verecek. Demokrasimiz için bu parti de diğeri de hayırlı olsun?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?