USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEĞİŞMEYEN GÜNDEM TERÖR

20-06-2017

Malum siyasi partinin sözcüleri, son gelişmelerden sonra; iklim değişsin diye laflar etmeye başladılar?
Neden acaba?  Son dönemlerde terör örgütünün vermiş olduğu kayıplardan olmasın. Neyse, bu işin başka yönüdür. Yine de böyle düşünmeleri bir ilerlemedir.
Tutuklanan vekillerden, teröre indirilen darbelerden önce; yumuşama sinyalleri verseler, daha iyi olurdu. Bugün, terörle mücadele ayrı bir konuma, ayrı bir yola girmiştir. Bundan sonra söylenen, sözlerin anlamı yoktur.
Sakin zamanlarda; kimi vekillerin söylediği; hakaret içerikli sözler, hala kulaklarımızı çınlatmaktadır.
Sınır güvenliği, önceliği oluşturmaktadır. Bu arada, Yurdumuzun çeşitli yerlerindeki, teröre lojistik  destek sağlayan mağaralar, yuvalar; bir, bir bulunarak imha edilmektedir.
Bu işte uzman olan insanların değerlendirmelerine bakınca ortak nokta şudur. Terör örgütü ile mücadelede; daha birlikçi, daha tek elden, daha sonuç alıcı, daha caydırıcı politikalar izlenmektedir. Bütün bunların başında karar verici iradenin aynı anda karar vermesi  ve olaylara müdahale yetkisinin olması,  önemli bir yer tutmaktadır. Son zamanlarda askeri yapılan, askeri müdahalelerin, harekatların, önemi büyüktür. Geliştirilen  taktiklerin bölgesel  ve gerilla savaşına göre dizayn edilmesi de etkendir. Hedef noktaların seçimi, onların anladığı dilden konuşmak da; yabana atılacak bir şey değildir.
Bunlar taze ve sıcaklığını korurken doğal olarak; çatışma ortamından gelen  şehit haberleri,  Yüce Milletimizin canını sıkmaktadır. Üzmektedir. Ancak, hemen onlara şunu hatırlatmak gerekir, son aylarda bu kadar teröristin öldürüldüğü başka bir zaman hatırlıyor musunuz? Ben şunu demek istiyorum demek ki; ortada terör örgütünün rahatsız olmasına neden olan durumlar mevcut ki; durmadan eylemle gündemde kalmak istiyor. Daha önceki dönemlerde rahatça çarkını çalıştırıyorsa; kaçakçılıktan ve esrar satışından, olağanüstü paralar kazanıyorsa ve bütün bu yaptıklarına kimse dur demiyorsa; istediği gibi atını oynatıyorsa, neden eylem yapsın? Sonuçta onlardan da kayıplar oluyor. Onlarda insan yani canları yanıyor. Onlar insan üstü varlıklar değil. Onların da; bir canı var ölüp, ölüp dirilmiyorlar. İşler rayında olunca; eylemlerde gündemde kalmak için ara sıra yapılıyordu.
Bizim insanlarımızdan bazılarının anlamak istemediği şey de şudur. Şu anda yapılan eylemlerle; daha önceden yapılan eylemler farklıdır. Uzaktan kumanda, pusu, intihar eylemi? Kısacası yürekten erkekçe ortada bir savaş yoktur. Son zamanlarda gelişen olaylar üzerine intihar eylemlerini ve halkın arasına sivil gibi girerek halkı siper alarak yaptıkları eylemleri artırmışlardır.  
Bölge Halkının da etrafında olan, bu olaylara; duyarsız kalmama zamanı gelmiştir. Sonuçta kendilerinin canı yanmaktadır.  Senelerden beri örgüte destek verenlerin eline ne geçti? Bir de; Devlete destek vererek aynı beklentiyi , Devletten beklesinler, sonuç o zaman belli olur. Malum siyasi parti de; belki bu şikayetlenmeyi  gördüğü için; İklimler değişsin, diye; yumuşama, mesajları veriyor.
Bölgede karşı tarafın güçlerine sınır komşularımızın destek verdiğini unutmamalıyız. Biz aynı zamanda bir çok devletin ajanlarının da ortada kol gezdiği çok karmaşık bir yapı ile; gerilla savaşı  yaptığımızı bilmemiz gerekir.  
O bölgede, her türlü ajanın dolaştığını bilmemiz gerekir. Sınır ötesi harekatta, karşımızda kimlerle savaştığımız, ortadadır.
Sınır ötesi yapılan harekat, birilerini ciddi mana da; rahatsız etmiştir. O nedenle; Ülke gündeminin değişmesi için; olağanüstü çabalar sarf edilmektedir. Fetö ile mücadele, mahkemeler, tutuklamalar, serbest bırakmalar, yürüyüşler, protestolar?
Mübarek Ramazan ayında; Yüce Yaradan´a ellerimizi açarak, sabır ile; Terörle mücadelede Güvenlik güçlerimizin yanında olsun,  diye dua ediyoruz.
Birleşmeliyiz, kenetlenmeliyiz, tek yumruk olmalıyız?
Birbirimizi suçlamakla, karalamakla bir yere varamayız. Bu sadece karşı tarafa yarar. Onların da istediği, bu değil mi? Kansız bir zafer Tarihte henüz yazılmadı, bu böyle biline?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?