USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEPLASMAN PUANI ÖNEMLİ

18-12-2017

Özellikle kupadan dramatik bir şekilde elendikten sonra Aybaba´ya tepkiler her geçen gün artmıştı. Ligin bitimine iki hafta kala Aybaba´nın da geleceğini etkileyecek maçlardı. O yüzden Alanya maçından alınacak puan ya da puanlar Aybaba için çok önemliydi.

Süper Lig´de son haftaların en şanssız hocası kuşkusuz Safet Susic. Haftalardır elindeki dar kadronun en önemli isimlerinden yoksun olarak lige devam ediyor. Dün hazır olmasalar da Vagner ve Fernandes döndü ama bu kez takımın tek pas bağlantısı Emre Akbaba cezalıydı. En büyük sorun da bu eksiklerin yerini dolduracak bir kulübe olmaması. Nitekim o boşlukları fizik gücü ligin en yüksek takımlarından biri olan Sivasspor fazlasıyla doldurdu. Orta saha hâkimiyetinin neredeyse tamamen konukta olduğu bir ilk yarı izledik.Alanya pozisyon üretmekte zorlandı.Buna karşın Yiğidolar Mert Hakan´la bulduğu net fırsatı gole çeviremezken, Vagner Love´un 40´ta kaçırdığı yüzde yüzlük pozisyonla Yiğidoların yüreğini ağzına getirdi.

BIFOUMA MED-CEZİR GİBİ

Sivasspor´a çok şey katacağı kesin. Ancak tüm futbolcular gibi O´nunda beklide en fazla  psiko destek  alması gereken oyuncuların başında geliyor. Bazı futbolcular vardır; iki hafta taraftarın desteğini arkasında gördüğünde, kendini farklı bir yere koyarak ?Nasılsa bu takımda her şekilde oynarım? düşüncesine kapılmaktadır. Bıfouma bu açıdan çabuk şımaran futbolcu özelliğinin tipik bir örneğidir. Gerçekten çok yetenekli olmasına rağmen, maalesef ? istediği zaman oynayanlardan? gibi davranması zaman zaman taraftarın tepkisini çekmektedir. İşte Alanya maçında attığı golün yanında biraz daha dikkatli olabilse maçın yine kahramanı olacaktı. Öyle sanıyorum ki Bıfoumanın kulağını birileri çekmiş gibi?

Safet Susiç´in riski yiğidoyu son dakikada yıktı?

Bıfoumanın 71 de attığı gol Yiğidolarımız için üç puanın habercisiydi. Kalesinde gol gören Alanyaspor´da Safet Susiç bu dakikadan sonra risk almaya başlayınca, arkada fazlasıyla boşluk bırakmaya başladı. Bu boşlukları Sivasspor´lu futbolcular değerlendiremedi.Özellikle gol sonrası  kaçan goller inanılır gibi değildi.Yılların deneyimi Safet Susiç kısıtlı kadrosuna rağmen dün de tüm riskleri alıp cesurca stoper Welinton´u forvete yerleştirmesinin ödülünü son saniyelerde klişe deyimle ?altın değerinde bir puan´ olarak aldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?