USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Deprem Meselesinde Gizlenen, Konuşulmayan

30-01-2020

DEPREM öldürmez BETON öldürür. (Turgut Cansever)

Japonya´da bizden daha şiddetli depremler olur ama kimse ölmez. Çünkü onlar özellikle yaşam alanlarını betondan yapmazlar.

Ahşap ve çelik yapıların esneklik kabiliyeti, betondan çok daha fazladır. Sarsıntıya karşı daha dayanıklıdırlar. Yıkılsalar da insanları ağır bloklar altında ezmezler.

Beton, sömürülen ülkelerin yapı modelidir.

Amerika´da; Japonya´da, Avrupa ´da özellikle yaşam alanlarında "radon gazı" üretip akciğer kanserinin tetiklediği bilindiği için beton kullanılmaz. (ABD´de tüm yapılar içindeki beton bina oranı %3, Almanya´da %27, Türkiye´de %98´dir)

Yapılar içinde en kısa ömürlüsü ve en yüksek maliyetlisi de betondur. (Ahşap 100-120, çelik 80-100, beton 40-50 sene gider)

Betonun kısa ömrü müteahhide, 100 senede aynı evi 2-3 sefer satma imkanı verir. (İktibas)

***

KEŞKE DEVLET !..

- Keşke Devlet; depremin yıktığı "Evler" kadar, kendi çıkardığı kanunların yıkıp devirdiği " Yuva"lara da ilgi gösterse.

- Keşke Devlet; enkazdan hayat kurtarma becerisinin yarısı kadar, yıkılan yuvaların enkazındakileri kurtarmada da becerikli olsa.

- Keşke Devlet; depremin açtığı yaraları sarmaktaki hız ve kabiliyetinin onda biri kadar, darmadağın olmuş Aile fertlerinin yarasını sarmakta da gösterse.

- Keşke Devlet; depremin vurduğu insanlara gösterdiği şefkatin yüzde birini, kendi yıktığı yuvalar için de gösterse.

- Keşke Devlet; enkazdaki depremzedeler arasında cinsiyet ayrımı yapmadığı gibi, Aile yuvasının enkazındaki Karı - koca arasında da yapmasa.

- Keşke Devlet; 7-8 şiddetindeki deprem için aldığı İlmi, fenni ve teknik tedbirlerin milyonda biri kadar, 6284 şiddetinde depremlerle yıkılan yuvalar için de, İnsani, İslami ve vicdani tedbirler alsa.

Keşke Devlet...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?