USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Doğru Fakat Yanlış

04-08-2018

Şehrimizde yaz sezonu ile birlikte evlilikler nişanlar sünnetler kahve içmeler söz kesmelerin yoğun olduğu bir döneme girildi.

Şehrimize gelen yurt içi ve Dünya geneli gurbetçilerimizin tatillerini geçirdiği güzelim yaz aylarında Sivas adına üzüldüğüm hatta anlam veremediğim şekilde erkek kuaförlerin Pazar, bayanlar için Salı günleri kapalı olması şehrimizde yaşayanlar için farklı bir sıkıntı olmaktadır. Evet, tatil hepimizin hakkı ama bu şehirde hizmet sektöründe bir sektörün komple kapalı olması o şehre yapılabilecek zararların başında gelir.

Örnek verelim; lokantaların fırınların otellerin kafeteryaların bir gün kapandığını düşünürseniz o şehirde yaşam alt üst olur.

Tabi  ki tatil hepimizin hakkı fakat tatiller meslek tercihlerimize göre belirlenmeli her iş yerinde çalışan elemanlara verilebilecek sıralı izinlerle personel tatillerini farklı günlere ayarlayarak bu işyerlerinin her gün açık kalmasını sağlayabiliriz.

Bir taraftan şehrin bürokrasisine yatırım yok, tüccarına ?hadi yatırım yap? derken gelen yabancının veya gurbetçilerimizin ihtiyacı olan sektörlerin kapalı olması bence bir akıl tutulmasıdır.

Düğün sezonunda kapalı kapılar arkasında gelin damat bakımı ve tıraşı yaptırması bu şehir için hiç de iyi bir reklam olmayacaktır. Bu uygulama en kısa zamanda kaldırılmalı açmak isteyen ve şehrin katma değerine katkı sağlamak isteyen her esnaf gönül rahatlığı ile iş yerlerini açmalıdır.

Bizler şehir olarak işsizlik diyoruz, yatırım diyoruz, siyasetçilere Belediyemize yapmadınız bakmadınız diyoruz, fakat bizler şehrimize bu uygulamalar ile zarar veriyoruz.

Yine esnaf odalarımızın temel gıda ve hizmet fiyat tarifelerinde esnaf tarafında olması temsil noktasında doğru olandır, fakat tüketici tarafından da temsilci alınarak bu tespitlerin yapılması daha verimli daha çok iş daha çok kazanma anlamında olacağı kanaatindeyim. Az satıp çok kar payı koymaktansa çok satıp az kar payı ile daha çok kazanırız ve şehir ekonomisini daha da canlandırırız. .

Esnaf odalarımızın şehrimiz ve esnafımız için yaptığı mücadeleler yeterli olmasa da imkanları dahilinde olabileceği kadarı yapılmaktadır

Fakat etraf şehirlere göre ekonomik gelişim ve nüfus yoğunluğumuzu artıramadığımız için esnaf odalarımızdan biraz daha profesyonel atak ve farklılıklar beklemekteyiz bizim esnaf oda başkanlarımız mutlaka bunu başarabilecek yetenektelerdir.

Biraz daha kendilerinden gayret beklemekte esnaf ve tüccar gözü ile halkımızın hakkı olduğunu düşünmekteyim.

Bizler Sivas´ta yaşayan esnaf tüccar oda başkanları bürokrasideki arkadaşlar ve Sivas halkımız bir bütünüz kendimizin geliri için verdiğimiz her mücadele şehrimizin kalkınmasında bir tuğla koyma misalidir.

Allah hepimizin işlerini ekonomisini ve yaşam standardını artırmayı nasip etsin bu vesile ile şehrimizin kalkınmasında hepimiz birer tuğla koyma görevini yerine getirmiş oluruz.

Bu yazım bir eleştiri niteliğinde değil, birçok gerçeğin konuşulabilmesi açısından yazılmış olup muhatap arkadaşlarımın beklentimizin üstünde başarılı olacağı inancındayım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?