USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Doğru Kadro, Altın 3 Puan?

02-10-2018

Haftalardır yazıp çizdim, kadroda yapılan yanlış tercihler ve puan kayıpları bizi tehlikeli bölgeye götürüyor diye. Nihayet Bursaspor karşısında doğru tercihler hem Tamer TUNA´yı hem de 3 puanı kurtardı. Torje´nin transferiyle hücum alanında alternatifini artıran Tuna, Öncelikle Ziya-Uğur yanlışından döndü. Sonra orta alanda sürekli gedik veren ve her hafta çok basit gol ya da goller yiyen üçlüyü değiştirerek, ikinci ve en büyük yanlışından döndü.

Sivasspor´un geçen sezon ön liberoda N´Dınga ve Hakan Arslan ikilisiyle oynadı. Bu ikili topa basan, pres yapan, rakibe alan bırakmayan bir anlayışla oynadılar. Rakipler kolay kolay pozisyon bulamadılar. Böyle olunca daha teknik oyuncuların özellikleri ortaya çıktı. Bu sezon N´Dınga´nın sakat olması takımın orta alan kurgusunu bozdu. Hakan Arslan o bölgede yalnız kaldı. Rybalka ve Robinho,  N´dinga modülünde hiçbir zaman oynamadı. Nihayet Tamer Hoca bu eksikliği bu hafta görmüş olacak ki, arkada Davıd Braz ile Mattias ikilisi, önde iseHakan ve Medjanı ile başladı. Bu şekilde savunma rahatlayınca Rybalka ve özellikle Robinho´nun teknik kapasiteleri ön plana çıkmış oldu. Daha az yoruldular, 90 dk boyunca hep dinç kaldılar ve sonuca gittiler.

Oyunun başlangıcından itibaren rakibe deplasmanda oynadıklarını hissettiren bir Sivasspor vardı. Robinho ayakta durduğu sürece inanılmaz şeyler yapacağını bu maçla bizlere göstermiş oldu. Özellikle defansın sağında oynayan Douglas ile inanılmaz uyumlu oynadı. Kone uzun süre sonra kulübeden girdi oyuna. Muhammed´e parantez açmak gerek. Çok çalışıyor, çok koşuyor ama özgüveni maalesef yerinde değil. Bunun en büyük nedeni ise Kone gibi bir yıldızın kulübe tehdididir. Muhammed´in yerinde kim olsa aynı tedirginliği yaşar. Bir futbolcunun en büyük arzusu oynamaktır. Muhammed bu oyun hırsını doğru kullandığı sürece formasını bırakmaz. Ama Bursa karşısında gösterdiği performans maalesef yeterli değil. Emre Kılınç´ta gözle görülür formsuzluk başladığını söyleyebilirim.

Bursaspor karşısında sezonun en olgun futbolu oynandı. Bunun en büyük nedeni, Tamer Tuna´nın ilk 11 tercihi ve sistemdeki değişiklik. Robinho´yu nasıl kullanacağını çözmüş gibi. Umarım bundan sonra ki haftalarda bu anlayışı tekrar değiştirmez. Futbolun gerçeği iyi oynamaktır. Ancak ne kadar iyi oynarsanız oynayın, gol atmadığınız ve galip gelmediğiniz sürece, oynadığınız oyun size puan getirmez. Bu hafta bu gerçeği gördük. Arkada sağlam oynayan, önde yetenekli oyuncularını kullanabilen bir takım olunca üç puan zorlanmadan geldi.

Sivasspor yine iddia ediyorum, ligin iyi takımlarından biri. Yeter ki bu kadro kalitesini harmanlayıp, ortaya güzel bir ürün çıkaran gözler ve yürekler olsun. Tamer Tuna´nın şu an tek eksiği oyuna müdahale zamanıdır. Oyunu çözmekte ve oyuna müdahale etmekte geç kalmaktadır. Özellikle oyuncu değişikliği konusunda zamanlamayı ve tercihini düzeltirse, bu takım ligi tahmin etmediğiniz yerlerde bitirecektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?