USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Dün Eski Valimiz Davut Gül´ü Uğurladık?

06-11-2018

Dün eski valimiz Davut Gül´ü uğurladık.  Uğurlamada, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bazı vatandaşlar katıldılar.

Uğurlamada sıcak ve samimi bir hava vardı. Bu sıcak ortam zamanla yerini üzüntüye ve duygusallığa bıraktı.

Duygulu anların yaşandığı uğurlamada eski Vali Davut Gül Beyin duygusal halleri dikkatlerimizden kaçmadı. Öyle ya da böyle 2,5 yıllık görev süresi içerisinde Davut Gül, vatandaşlarla iyi diyalog kurdu. Basınla iyi ilişkiler kurup, sosyal medyayı etkin kullandı. Bütün bunlar Davut Gül´ün hanesine artı olarak yansıdı.

Ama aynı Davut Gül´ün bazı icraatları de toplumun gözünden kaçmadı değil. Mesela eski Numune Hastanesi´nin alel acele yıkılması gibi. Ki, eski hastanenin yıkılmaması için bazı sivil toplum örgütleri etkin bir çaba harcadı. Buna rağmen Davut Bey, bu konuda ısrarcı tutumunu sürdürdü.  Hatta ben bir ortamda Belediye Başkanımız Sami Aydın Bey´e,  konuyla ilgili yıkılması doğrultusunda görüş belirttiniz mi, diye sorduğumda Sami Başkan ?hayır, ben de yıkılmasını istemiyordum.? Dedi. Mesela fiilen çalışan ve çokta rağbet gören El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü içerisinde yeni bir Müdürlük ihdas edilmesi gibi. Bunları yazıyorum çünkü bu konuları zaten beraber yaptığımız televizyon programında da kendisine sordum. Kendisi böyle uygun gördüğünü ve zamanın şartlarını düşünerek karar verdiğini ve her zaman halkın yanında olduğunu söylemişti. Mesela bir başka önemli konu da toplumun özelikle esnaf kesiminin tepkisini aldığı 10 bin kişilik yurt inşaatı meselesi. O konuda da, ?Biz, çocuklarımızın ticari meta olarak düşünülmesini istemiyoruz. Öğrencilerimiz, çocuklarımız bize emanet ve en iyi şartlarda barınma imkânı sağlamalıyız? diyerek, yaptığı icraatlara sahip çıkmıştı. Şimdi, bütün bunları neden yazıyorsun, gündeme getiriyorsun diyebilirsiniz. Ama zaten dediğim gibi ben, zaten televizyon programında da bunları açıkça kendisine sormuş ve kamuoyunun bu ve benzeri konularda yeterince bilgi sahibi olmadıklarını ifade etmiştim.

Her şeye rağmen 2,5 yıl bitti ve eski valimiz Davut Gül Bey, dün gerçekten Sivas´tan üzüntülü bir şekilde ayrıldı. Duygusal bir konuşma yaptı. Duygusallığı davranışlarına bile yansımıştı. Uğurlamaya gelen herkes duygusallaştı.

 Davut Bey´in, Sivas´ta gördüğü sıcak ve samimi yaklaşımları Antepliler gösterir mi, ya da bu samimiyeti Antep´te görür mü?  İşin doğrusu tereddütlerim var. Kendisini, Antep´te yoğun bir gündemin beklediğini başta Suriyeliler olmak üzere ilk defa büyük ve çeterefilli bir büyük şehirde görev yapacağını da unutmamak lazım. Demem o ki, Sivas ve Antep çok zıt iki farklı kültür ve şehir?

Sonuçta Sivas memur kenti diyoruz ya. İnsanlar, Sivas´a gelecekleri zaman gelmek istemez, soğukta ne işimiz var diye üzülürlermiş. Ama aynı insanlar giderken de gitmek istemiyor ve aynı üzüntüyü hissediyorlar. Bize düşen eski Valimize güle güle demek ve görev yapacağı Gazi Antep´te de başarılar dilemek. Yolumuz da düşerse gidip bir fincan kahvesini içmek?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?