USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Dün Hilmi Beyin Basın Toplantısındaydık?

12-02-2019

Dün Hilmi Bilgin Beyin basın toplantısındaydık. Basın toplantısına İl Başkan Vekili Yusuf Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı Tarık Eminoğlu, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Hilmi Bilgin katıldılar. Toplantıda ilk sözü Ak Parti Sivas İl Başkan Vekili Avukat Yusuf Tanrıverdi aldı. Tanrıverdi, mitinge büyük ilgi gösteren Sivaslılara teşekkür edip, bu seçimi de kazanacaklarını söyledi.

Basın toplantısında mevcut Belediye Başkanımız Sami Aydın Beyin açıklamaları ve Hilmi Beye olan açık desteği dikkatlerden kaçmadı. Konuşmasında Sivas´ın, Ak Parti ile yola devam etmesi gerektiğinin altını çizen Sami Aydın, Sivas´ın büyük projeleri Ak Parti dönemlerinde konuşmaya, tartışmaya ve uygulamaya koyduğunu belirtti ki, şahsen ben de aynı görüşte olduğumu belirtmek isterim. Yine Sami Beyin bundan sonra da Hilmi Beye belediye ilgili olarak her türlü desteği vermeye açık olduğunu ve Sivas´ın ortak değerimiz olduğunu söylemesi de bence toplantının bir bakıma özetiydi diyebiliriz.

Hilmi Beye gelince biz gazetecilere çok samimi açıklamalarda bulundu. Bilgin, Sivas´ta bugüne kadar girdikleri her seçimden başarılı çıktıklarını belirttiği açıklamasında, bu seçimden de yüzlerinin akıyla çıkacaklarını, Sivas´a hizmete devam edeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanımızın Sivas Mitinginde açıkladığı bazı konularla ilgili görüşte belirten Bilgin, Cumhur İttifakının baştan beri 2 ayağının olduğunu bunlarında Ak Parti ve MHP olduğunu söylemesi de toplantının önemli bir ayrıntısıydı.

Basın toplantısında bizim Haydar Aldıkaçtı Ağabeyin Sivas´la ilgili projelerinizi ne zaman açıklayacaksınız? Sorusuna projelerin büyük ölçüde tamamlandığını ve önümüzdeki hafta başı belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte açıklayacaklarını söyledi. Kısaca toplantının özeti buydu diyebilirim?

Gelelim benim düşüncelerime.  Cuma günü Sivas´a gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´la birlikte Sivas´ta havanın büyük oranda değiştiğini söyleyebilirim. Erdoğan´ın söylemlerinin ve düşüncelerinin hala Sivas sokaklarında itibar gördüğünü ve hala Erdoğan´ın Sivas´ta en çok sevilen siyasetçi ve lider olduğunu vurgulayalım.  İnanıyorum ki, Sivas, bu seçimde de bir kez daha Ak Parti diyecek.  Bazı dostlarım beni bu konuda eleştiriyorlar. Neden bu kadar açık fikrini beyan ediyorsun? Diyerek, güya tarafsız olmam gerektiğini söylüyorlar. Onlara söylediğimi sizlere de söyleyeyim.  Türkiye, çok büyük cendereden geçiyor. Ve emin olun Türkiye´nin en ufak kararsızlık göstermesi ya da zayıflama emaresi göstermeye başladığı bir ortamda bizi boğmaya çalışacaklar. Bizi bu coğrafyada yok etmek için her şeyi yapacaklar.

Bakın, Cumhurbaşkanımızın ilk mitingi Sivas´ta yapması, buradan başlaması  ve 100 yıl önceki Sivas Kongresinde alınan kararları birebir, net ve kesin bir dille ifade edip, dosta düşmana haykırması çok önemlidir. Ben de aynı düşüncedeyim. Türkiye, çok büyük bir kuşatma ve saldırı ile karşı karşıyadır. Eğer bu mücadeleyi içeride ve Suriye´de veremezsek,  bombaların Diyarbakır´da, Erzurum´da, Sivas´ta, Ankara´da, İstanbul´da patladığını göreceğiz. Nitekim hatırlayın, hafızalarınızı şöyle bir yoklayın, terörün en acımasız olduğu dönemlerde büyük şehirlerde bile eylem yaptığını, bu katil sürüsünün insanları nasıl korkutup, sindirdiğini biliyoruz. Onun için ülkenin hem ekonomik olarak büyümeye, dünyada söz sahibi olmaya devam etmesi hem de güvenlik noktasında insanlarımızın güven ve huzur içerisinde yaşamlarını sürdürmesi çok önemli. Türkiye, bu iki önemli sacayağını ancak güçlü bir lider ve güçlü bir partiyle sürdürebilir. Ben, bunu söylüyorum ve bunun da Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan´la sağlanacağına inanıyorum. Birisi de çıksın sen yanlış düşünüyorsun(!) desin.

Şimdi düşünün Türkiye´de esamesi bile okunmayan bir partinin burada belediyeyi alması acaba Sivas´a ne kazandırır ya da ne kaybettirir. Kaldı ki, liderinin bile Ak Parti listelerinden seçilip milletvekili olduğunu unutmayalım. Dolayısıyla bu soru önemli bir sorudur ve kesinlikle altı doldurulacak bir sorudur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?