USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Dünya Çok Güzel, Gezmelisin !

17-08-2018

Küçük yaştan beri seyahat etmek ve yolculuk yapıp farklı ülkeler görmeyi çok severdim. Hala öyle tabii. O zamanlar sadece aile ziyaretleri nedeniyle Türkiye ve Bulgaristan´a seyahat edebilirdim. Küçük yaşımdan kendi kendime söz verdim. Kendi ekonomik özgürlüğümü kazanır kazanmaz ve  bir işe başlar başlamaz dünyayı gezeceğim dedim. Nitekim yaklaşık iki buçuk yıldır çalışıyorum ve bu süreçte, bu yaşıma kadar dokuz farklı ülke ve yaklaşık otuz iki farklı şehir gezdim. Dünyanın ne kadar güzel bir yer olduğunu gezginler iyi bilir. Farklı hayatlar, farklı kültürler ve  kendi dünyanızdan ap ayrı yeni yerler görmek benim ruhuma en iyi gelen şey sanırım. Hatta sanırım demek doğru olmaz  çok eminim tamda öyle. Daha yolun başındayım tabii ki.. Öncelikli hedefim otuz farklı ülkeye gidebilmek.

Bugüne kadar İngiltere,Almanya,Gürcistan,İtalya,İspanya,Karadağ,Türkiye,Bulgaristan ve Hırvatistan ülkelerine gittim hepsi bir birinden güzeldi fakat kalbim İspanya´da Barselona´da kaldı. Muhteşem bir Akdeniz ülkesi.Öylesine temiz bir ülke,öylesine sıcak kanlı insanlar ve güzel bir tarihle birleşen yapıya sahip bir  ülke ki.. Orada resmen kalbimi bıraktım. Her sokağı, her caddesi ve her adımı yüzümde tebessüm ve kalbimde en güzel anı olarak kaldı. Barselona herkesin mutlaka gidip görmesi gereken bir yer. Seyahat etmek kişiyi öyle güzel bir ruh haline adapte eder ki? Farklı bir ülkedesin ve farklı lezzetler tadabilirsin, onların dini ve batıl inançlarını yakından görebilirsin, sokaklarında tarihini inceleye inceleye gezebilirsin bu esnada ruhuna bir huzur dolarken, kamerana bol bol anı ve aklından silinmeyecek bir zaman geçirirsin.  Yılda en az iki kez farklı ülkelere seyahat etmeye çalışıyorum. Bir yenisini gördükçe diğeri için daha çok heyecanlanıyorum. Kendinize güzel bir iyilik yapmak isterseniz yola çıkın derim. Hiç gitmediğiniz bir yola çıkın hemde. Döndüğünüzde tek kelime diyeceksiniz o da ? iyi ki ? olacak. Dünya küçük fakat benim hayallerim büyük. Adım adım her karışını gezmek istediğim yersin sen Dünya !

Öncelikle Avrupayı gezdikten sonra en büyük hayalim Küba , Bali , Avustralya ve  Miami´ye gidebilmek. Şimdi bir kalem kağıt al ve yeni tatilini planlamaya başla. O huzur gitmeden bile içine dolacaktır.

Dünya çok güzel sende benim gibi gezsene !

Not : Bir Kıbrıslı gezgin J

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?