USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EĞİTİMDE ÖĞRETMEN

22-11-2017

Hepimizinde bildiği gibi, bir ülke için yapılacak en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır.  
İnsanlar gerekli olan eğitimi ilk önce aileden alır. Daha sonra ise eğitim ve öğretim kurumlarından alır. Çevre faktörü de bir insanın yetişmesinde önemli bir etkendir. Büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırım, geleceğin büyük teminatı olan çocuklarımız için yapılmaktadır.
Yatırımın hedefi, daima ileriye gitmek ve gelişmekte olan toplumların, daha iyi bir şekilde ve iyi yönde ortama ayak uydurması içindir. Öğretmenlerimize bu anlamda büyük görevler düşmektedir.
Eğitim dünya düzeninin sağlanması için gerekli olan en iyi faktördür. Bu faktör kişi için olmazsa olmazlardandır. Bizlerin hayatı boyunca en büyük gereksinimimiz olan eğitim, aynı zamanda da toplumun yönlendirilmesinde bir ihtiyaçtır.
Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim imkânlarını, öğretmenlerimiz sayesinde sağlarız. İyi yetişmiş bir öğretmen, geleceğe güzel umutlarla bakan iyi birer insan yetiştirir.
öğretmenlerimiz, onurlu bir mesleğin temsilcileridir  ve çocuklarımızı yetiştirirken, onların ilgi ve kabiliyet durumlarına göre hareket etmeli, çocuklarımızı  üreten, düşünen, sorgulayan bireyler olarak hayata atılmalarını sağlamalıdır.
Büyük bir özveri isteyen öğretmenlik, içinde bulunduğu zor şartlar her ne olursa olsun görevini sonuna kadar sürdürmeli ve çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmelidir.
Gelişen ekonomi ve teknolojinin öğretmenlik mesleğini olumlu ve olumsuz yönde etkilediğini hepimiz bilmekteyiz. Atama sorunları, iklim şartları, terör gibi faaliyetler diğer meslekleri etkilediği gibi, öğretmenlik mesleğini de yakından etkilemektedir. Öğretmen, veli arasındaki olumsuz sorunlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da gündemde yerini aldı.
Çocuklarımızın iyi bir şekilde eğitim alması demek, çocuklarımızın geleceğini teminat altına almak demektir.  
Bilinçli nesillerin yetişmesinde, öğretmenlerin büyük rolü bulunmaktadır. Kişinin eğitimi ve öğretimi, aile, okul ve çevre ile gelişmektedir.
Unutmayalım ki, her öğretmen bir zamanlar öğrenciydi
Her yıl 24 Kasım´da kutlanan öğretmenler günü, bu yılda, ülkemizin her yerinde kutlanmaktadır.
Ben de, öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, bütün öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunarım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?