USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Egzersizleri ihmal etmemeliyiz

23-07-2019

Sağlıklı beslenmeye dair birçok şey duymuşuzdur. Sağlıklı beslenip, ideal kilomuzda kalmak için kaliteli besinleri ne sıklıkla ne ölçüde tükettiğimiz oldukça önemlidir. Metabolizma kişiden kişiye değişir ve asıl önemli konu kendi metabolizmamızı ne kadar yakından tanıyoruz.

Şimdi bildiğimiz tüm klasik diyetleri bir kenara bırakıyoruz ve ezber bozan kaliteli yaşamın bir parçası olan ?metabolik diyet´ e geçiyoruz. Vücut yağını kaybederken, kendimizi güçlü kılmak. Evet vücut yağ yakıp kütlesinde azalma olurken güç ve kuvvet de ters orantıda bir artış sağlamak. Metabolik diyet ile anabolik (büyüme üreten) koşullar üretiriz.

Tabii ki diyetin yanında egzersizleri ihmal etmemeliyiz. Egzersizler kaliteli ve sağlıklı yaşamın çok önemli bir parçasıdır. Yaptığımız egzersizlerin kardiyovasküler etkisi yanı sıra mutluluk hormonu salgılayan aktivitelerdir. İnsan sağlığında büyük yer edinen sağlıklı beslenme, yapılan egzersizler sayesinde maksimum verim almaya sebep olur. Genellikle kuvvet sporcularının uyguladığı metabolik diyet vücudun anabolik ve katabolik hormonları ve büyüme faktörleri üzerinde etkilerde bulunarak metabolik değişimler gerçekleştirilmektedir.

Metabolik diyet uygulaması için herhangi bir spor branşı ile uğraşmaya gerek yoktur, sağlıklı yaşam peşinde olan herkes uygulayabilir.

Bize emanet edilen bu bedenimizi en güzel ve sağlıklı şekilde hem de kendimizin iyiliği gereği Yüce Allah´a teslim etmenin bilincindeyiz. Herkese sağlıklı günler?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?