USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ekmeğin Yeri Çöp Değildir

15-10-2020

Bugün Yeryüzünde en çok yaşanan sıkıntıların başında açlık gerçeğidir. Dünyanın değişik yerlerinde insanlar açlıktan ölmektedirler. İnsanların, Yetersiz beslenme durumudur. Dünya üzerindeki gelir dağılım dengesizliği, Yaşanan mülteci sorunları, Dünya nimetlerinin hep belirli kesimin tüketmesi, İsrafın zirvede olması, açlık ve yokluk durumlarını, Dünyanın acımasız bir Gerçeği olarak; önümüze koymaktadır. İşin, ilginç yanı; bu sorunlarla ciddi Manada gelişmiş ülkelerin veya dünyadaki değişik örgütlerin ilgilenmek gibi, bir Dertlerinin olmamasıdır. Ülkemizin güneyinde yaşanan insanlık dramı, Milyarların gözünün önünde gerçekleşmektedir. Bırakın yardım etmeyi, yardım Eden ülkelere, dahi destek vermemektedirler. Sanki olaylar başka bir gezegende Yaşanmaktadır. 

Son yaşanan olaylarda sınırımızdaki ve Ülkemizdeki mülteci sorunu o kadar büyüktür ki; tek başına bizim ülkemizin başa çıkması zor görünmektedir. Görünen o ki; oradaki Savaş, daha uzun süreceğe benzemektedir. O  

Bölgenin petrol gelirlerinin ne kadar yüksek olduğunu düşünürsek; savaşın uzama ihtimalinin, çok fazla olduğunu görürüz. Bugün, o gelirlere sahip olan ülkelerin insanları, Ülkemizde mülteci olarak, bir dilim ekmeğe, bir yudum suya muhtaç durumdadırlar. Bütün bunlar, Dünyanın gözünün önünde olmaktadır. O gelirlerden en fazla yararlanan Batı devletleri; şu an olayı seyretmekle yetinmektedirler. 

Açlık sadece o bölge ile sınırlı değildir. Bugün Yemenden Afrika Ülkelerinin çok bölgesinde, açlıktan çocuk ölümleri yaşanmaktadır...

Bu açıdan olaya baktığımız zaman, Ülkemizdeki ekmek ve yemek israfının ne kadar büyük olduğu aklıma geliyor. Başka bir tabirler, Ülkemizdeki ekmek israfı bile, açlık sıkıntısı yaşayan Bir Ülkeyi açlıktan kurtarabilir.

Evet, ekmeğin yeri çöp değildir... İsraf etme, yeteri kadar ye ve kıymetini bil... Onu bulamayan insanlar, ölüyorlar...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?