USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Engelliler ve Spor

13-11-2018

Meksika´da düzenlenen 2018 Ampute futbol dünya kupasında dünya ikincisi olan Ampute milli takımımızı kutluyorum. Ampute takımımızın başarılarının devamını diliyorum. Sivas Zara Kaymakamımız Sayın Mehmet Sayın´ın ?Bizi Bekleyen Birileri Var Evde Kuaför Hizmeti Projesi? engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza bu projeyi hayata sunduğu için teşekkür ediyoruz.

Bilindiği gibi spor mutlu ve sağlıklı yaşamak için gerekli bir uğraştır. Spor tüm insanların yapacağı gibi engellilerinde yapabileceği birçok branşları vardır. Engel türü ve derecesine göre hareket etme egzersiz yapma birçok müsabakalara katılma kişinin hayata bağlılık hevesini artırır. Ayrıca engellilerin spor yapması birçok sosyal alanda kendilerini hem kanıtlamaları hayata bakış açılarının değişmesi diğer engellilere örnek olması stresten uzak sosyal alanda aktifleşmesi duygu ve düşüncelerini aktarabilmesini sağlar. Engelliler ile alakalı dünya ülkelerinde birçok spor organizasyonları vardır.

Bunlar

Duymazlar sporu (ISMWSF)

Uluslar arası Stoke mandavelle tekerlekli sandalye spor federasyonu ( IBSA)

Uluslar arası zihinsel engelliler spor federasyonu (IPC)

Uluslar arası paraolimpik komitesi  (IWTF)

Engelli olan kişilerin ülkemizde bulunan engellilere alakalı birçok organizasyon vardır ve bunlara katılıp spor becerilerini geliştirip yarışmacı bir kişilik kazanarak hayatının her alanına bu performansı yansıtabilir. 

Unutmayalım ki her kişi bir engelli adayıdır. Engelli olan herkesi yapabileceği bir branşa davet ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?