USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Erken Tatil

23-05-2019

2018-2019 futbol sezonu birçok takım gibi Sivasspor açısından geride kaldı. Oynanacak iki en fazla üç maç dışında diğer maçlar prestijden öteye gitmeyecek. Son hafta Göztepe-Ankaragücü ve Yeni Malatya-Bursa maçları haftanın en kritik maçları olacak. Yine olası Trabzon´un UEFA´dan alabileceği bir ceza, son haftaların rahat takımı Fenerbahçe´yi hiç beklemediği Avrupa kapısına götürebilir. Trabzon neden ceza alabilir? UEFA´nın mali disiplini gereği yerine getirememe ihtimali böyle bir cezayı gündeme taşır. Fenerbahçe ise son hafta İstanbul´da Antalya´yı ağırlayacak. Eğer galip gelir ve Trabzon´a öngörülen ceza verilirse Fenerbahçe´ye piyango doğar.

Sivasspor 25. haftada oynadığı ve 2-0 galip geldiği Yeni Malatya maçından sonra galibiyete hasret bir takım olarak Ankara deplasmanına gitmişti. Alacağı galibiyet Ankaragücü´nü de ateş hattına itecekti. Kadro kalitelerine ve oyun anlayışlarına baktığımız zaman Ankaragücü´nün bu maçı alacağını kestirmek çok zor olmasa gerekti. Ancak Sivasspor Ankaragücü´ne ters gelen bir ekip olduğundan Ankaragücü açısından tedirgin olmak anlaşılır bir durumdu. Yine de maç sonunda aldığı galibiyetle ligde kalmayı garantiledi. Sivasspor maça çıkmadan önce ligde kalmayı garantilemişti.

Özellikle Bursa-Göztepe maçının cumartesi oynanması ve berabere kalması Ankara takımını ayrı bir motive etmişe benziyordu. Maça çok iyi bir pas trafiğiyle başladılar. Oldukça dinamik bir görüntü sergilediler. Buna karşılık Sivasspor takımı tatile erken girmiş bir havada oynadı.

TFF?

TFF geçen yıllarda son haftalardaki maç saatlerini aynı anda oynatırken bu yıl bu hassas nokta üzerinde çok durmadı. Son dört haftalık sürede üsttekileri ve alttakileri yakından ilgilendirmeleri ve birbirini etkileyebilecek maçların saatlerinin farklı olması, bırakın saatlerini, günleri bile farklı olması bazı kesimlerce tepkiyle karşılandı. Yine son haftalarda yaşanan hakem atamalarındaki yanlış tercihler bu sezona damgasını vuran noktalar oldu. TFF yöneticileri üzerindeki yoğun eleştiriler önümüzdeki günlerde istifaları birlikte getirecek mi? Bekleyip görmek lazım.

HAKAN KELEŞ´İN SON MAÇI?

Bizim bu yörelerin ünlü bir atasözü vardır; ?YİĞİDİ ÖLDÜR AMA HAKKINI YEME? Hakan Keleş kişilikli, karakterli ve düzgün bir insan. Teknik yönünü zaman zaman şiddetle eleştirdiğim olmuştur. Ama bugüne kadar hep savunduğum yönü ?adamlığı? olmuştur. İyi niyetli ve elinden ne geliyorsa yapmaya gayret etmiştir. Ne var ki birileri iyi bir teknik direktördür, birileri çok iyi bir antrenördür. Keleş bana göre çok iyi bir antrenördür. Bir numara olmak farklı bir yapı gerektirir. Yönetim zor bir iştir. Çalışmasan bile çalıştırırsın.  Hakan Keleş göreve geldiği günden bugüne kadar Sivasspor için ne gerekiyorsa, elinden ne geliyorsa yapmıştır. Görev verilirse yapmaya devam edecek bir karakterdir. Ancak son hafta Galatasaray maçı Hakan Keleş için son maç olacaktır. Yanlış anlaşılmasın teknik adam olarak son maçtır. Ama gelecek teknik direktör Keleş´ten faydalanmak isterse öyle sanıyorum ki Keleş bu duruma hayır demeyecektir. Keleş Sivasspor´u seviyor, Sivas ve Sivasspor´da Hakan Keleş´i seviyor. Emeklerine sağlık hocam?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?