USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Evlere Şenlik ?

12-09-2017

 

Ligin dördüncü haftası geride kaldı. Geride kalan dört haftada yanılmayı çok istiyordum. İşler kötü gittiğinde canım yanıyor, uykularım kaçıyor.

 Transfer sezonu kapandı.Erken sıraya girenler işlerini halledip istediklerini aldılar. Bu son gün yarışında futbolcu pazarı bir hayli hareketli geçti. Sivasspor son günde İki futbolcu daha transfer ederek transfer sezonunu kapattı. Sivasspor taraftarı transferin her dakikasını büyük bir heyecan içinde yaşadı. Transferler yapıldıktan sonra sosyal medya marifeti ile yönetime teşekkür üstüne teşekkür mesajları yağdı.

Kayserispor maçının ardından stadı dolduran binlerce taraftar hayal kırıklığı ile evlerine döndüler. Kendi evinde oynadığın maçta bu kadar isteksiz bu kadar çekingen, ürkek,  bir futbol taraftarı çıldırttı.Hangi takımın ev sahibi olduğu belli değildi. Samet Aybaba maçın ardından yaptığı açıklamada; "Maça farklı konsantre olmuştuk. Ama bizi bu konuda zor durumda bırakan 3 tane futbolcumuzun 45 dakika içinde sakatlanıp saha dışına çıkması oldu. Tercihlerimizi doğru kullanamadık. Tek tek oyuncuları eleştirmek yerine takım bütünlüğü ile ilgili bakmak lazım. Dün idmana çıkıp oyuna sokmak mecburiyetinde kaldığımız oyuncularımız var. İyi bir takım olarak liglere geri döneceğiz diye düşünüyorum. Transferlerimizin biran önce takımın içine katılarak bizle çalışmaları lazım. Böyle daha hazır takımlara karşı biz daha eksik durumdayız." Dedi.

Deveye sormuşlar; ? Boynun neden eğri diye? deve ; ?nerem doğru ki? cevabını vermiş. Şimdi bu açıklamanın neresinden tutsanız elinizde kalıyor.Maçın ilk yarısıyla birlikte sakatlıktan dolayı 3 değişiklik hakkını kullanan bir takımdan bahsediyoruz.Ligin henüz dördüncü haftası. Sezon başı ve sakatlıklar rakip oyuncunun müdahalesiyle olmamış. İkinci yarı başlar başlamaz kaleci de sakatlansaydı ya da kırmızı kart görseydi değişiklik hakkı bitmiş bir takım kalan 45 dakikayı nasıl tamamlayacaktı doğrusu bende merak ediyorum. Yine Aybaba ? böyle daha hazır takımlara karşı eksik durumdayız? diyor. Hocam hazırlandın da sana engel olan mı oldu ? Ya da hazırlanmak için kimi bekledin?         Samet Aybaba diğer bir açıklamasında; ?eleştirmek için çok erken,alınan oyuncuların hepsi iyi, zaman içerisinde bunu göreceksiniz.? dedi. Atı alan Üsküdar´ı geçtikten sonra geçmiş olsun. Sanıyorum maçın doksan dakikasının her anında kahrolmayan olmamıştır. Yıllardır süregelen 58. dakika şovu bile yapılmadı.

Oyun anlamında maçın tamamına Kayserispor hükmetti. Maç kadroları elimize ulaştığında Kone ve Emre haricinde üçüncü bir

                                                                                                

                                                                                      hücumcu göremedim. Sivasspor orta alanı ve müdafaayı kapatmayı düşünen bir anlayışla maça çıktı. Ama Kayserispor´un hırsı ve çabuk oyunu                                                                               Sivasspor kalesinde daha maçın başlarında tehlikeli olmaya başladı. Galatasaray gibi bir takıma bile kendi sahasında hücum pres yapmayı düşünen Sivasspor, Kayserispor maçında ürkmüş, sinmiş ve kimliksiz bir futbol anlayışı ortaya koyması herkesi çileden çıkardı. Pas trafiği olmayan, hücumda hiçbir varlık gösteremeyen tamamen tesadüflere bırakılmış bir oyunun malum sonunu hep birlikte izledik. Daha kötüsü saha içerisinde yerleşmeyi dahi yapamayan, kademeden uzak bir futbolcu ordusu, mücadele etmeyi dahi beceremiyorsa sorun hiçte küçümsenmeyecek kadar büyük demektir. Özellikle günümüz futbolunda ne kadar düzgün ayakların olursa olsun (ki bizde o da yok), eğer kazanma arzusundan uzak ve koşmuyorsan, futbol deyimiyle sana top göstermezler. 65 kiloyla bizden ayrılıp 85 kiloya ulaşan Erkan Kaş bile oynadığı kanadı otobana çeviriyorsa, herkes şapkasını önüne koyup düşünecek. Bu takım bu lige kolay çıkmadı. Yönetim,  teknik direktör Samet Aybaba´nın istediği futbolcuları aldıysa,  herkes kendine gelmeli. Başta Samet Aybaba ve ekibi sonra tüm futbolcular  kazandıklarını sonuna kadar hak etmeli. Bizim canımız acıyorsa, sizi uyku tutmamalı.

Son söz; henüz iş işten geçmeden, artık canımızı yakmayın. En azından mücadele edin.Kazanma arzusunu bize gösterin. Doksan dakika sonrasında yürüyecek haliniz kalmasın.Bizlerde sizleri ayakta alkışlayalım. Taraftar coşkuyu yüreğinde yaşasın.

En büyük başarı hiç yere düşmemek değil, her düşüşten sonra ayağa kalkmaktır.                                                                                                                        

                                       CONFUCİUS

                İsmailayhan5806@gmail.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?