USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FARKINDA MIYIZ ?

25-04-2017

 Gündelik yaşamımızdaki hal ve hareketlerimiz, bizlerin kişiliğini belirlemede önemli bir rol oynar.  

Çevremize karşı olan davranışlarımız, hayat içerisindeki yaşamımızın kolaylaşması ya da zorlaşmasında etken birer faktördür. Yaşadığımız anın farkında oluşumuz bizler için büyük önem arz etmektedir.  

Hayatımızın her anı bizim için çok önemlidir.  Çünkü yaşanan anı bir daha geri getiremeyeceğiz. O an içindeki detayların bizler tarafından iyi algılanması ise, bizim farklılığımızdır.

Peki, biz hayatımızın her alanındaki yaşadıklarımızın farkında mıyız?

Bu soruya cevap verebilmek için, öncelikle ne yaptığımızı iyi analiz etmemiz gerekiyor.  Çünkü bizim her hareketimiz, bizim yaşam kalitemizin ölçüsüdür.

Örneğin her gün aynı yoldan işe gidip, iş bitiminde de eve gelen bir kişiye iş yerinden eve kadar olan mesafede neler var, hangi tabelada neler yazıyor, ya da evlerin yanında hangi ağaçlar var, hangi ev bahçeli ve ya mahallemizde sosyal etkinliklerin yapıldığı alanlar nerelerdir gibi sorular sorulduğunda, belki de az kişi bunların farkında olabiliyor.

Yani bakmak ve görmek.....
İkisi de farklı unsurlardır.
Bazen çok çalışıp bir yerlere geldiğimiz noktada kariyerimizin dahi farkında olamayabiliyoruz, ya da yanımızdaki en iyi arkadaşınızın değerinin farkında olamayabiliyoruz. Bazen, bazı değerleri kaybedince anlıyor ve kaybettiklerimizin değerini ise daha sonradan fark edebiliyoruz ve ya hiç fark edemiyoruz.

Ne yaptığını ve nasıl hareket ettiğini bilen  kişiler, yaşamı boyunca, hayat içerisindeki gelişmeleri fark eder ve sonucu ona göre değerlendirir. Kişiliği ise o yönde gelişir.

Farkında olmak aslında o anı  yaşamaktadır. Yani yaşadığı anın içerisinde olan bir takım unsurların farkında olabilmesidir.

Farkında olmak, çalıştığımız işletmedeki eşyaların çeşidinden, renginden tutun, camların şekline, perdelerin rengine kadar, birçok detayı algılamayı gerektirir.

Algılama yeteneği geliştikçe hem hayattan daha fazla keyif alırız, hem de ön yargılarınızdan kurtuluruz.

Farkında olmanın bir diğer anlamı ise fark oluşturmaktır. Yani pek çok insanın algılayamadığını doğu bir şekilde algılamak ve gereğini yapmaktır. Kendinizi bir fabrika gibi veya bilgisayar gibi düşünürseniz, farkında olan kişiye birçok veri girişi olacaktır. Bu veri girişi ile ortaya birçok ürün çıkacaktır. Ne kadar çok kaliteli veri girişi olursa çıkan üründe o kadar fark oluşturacaktır.

Kişiler, doğru algılama yöntemi ile insanlar arasındaki farklılıklarını oluşturmuş olurlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?