USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Futbolu Yönetememek - 2

07-10-2020

Takımların son transfer sıkıntıları, mali disipline uymamaktan kaynaklanmaktadır. Sonuç küme düşen takımlar, icraya düşen takımlar? ALT YAPI HEP KONUŞULUR AMMA, hiç ciddi manda yatırım yapılmaz... Hep gelecek bir başka bahara hesabı yapılır. Federasyonun son mali disiplin kuralını hayat geçirmesini, ayakta alkışlıyorum... 

Son BJK maçından sonra Sergen Hoca, artık yüz milyon dolarlık takımlar kurmak hayal oldu. Dedi. Hatta yakın geçmişi hatırlatmış oldu. Yani O kadar para harcarsan şampiyon olabilirsin, görüşünü hatırlattı. İşte Borcun kaynağı? 

Bir sözüm de aile içerisinde bile farklı takımları tuttuğu için birbirleri ile tartışan, hatta kavga eden, kimi zaman Ailelerini dahi ihmal eden taraftar, sempatizan olan insanlaradır. Takımlarınızı bu kadar kötü yöneten idarecilerin hangi manada tılsımlı güçleri vardır ki; sizi hipnoz etmiş bir şekilde kendilerine bağlamaktadırlar? Lütfen gerçekleri görün ve kendinize gelin? Yoksa bu olumsuzlukların ardı, arası kesilmez?  

Son olarak bu adı büyük olan futbol takımlarını yöneten kişilere çok basit şu soruyu sormak gerekir. Kendi şirketlerinizi bu kadar kötü yöneten bir profesyonel idareciye ne kadar dayanabilirsiniz. Zamanınızın çoğunu takıma ayırdığınıza göre, şirketinizin kötü yönetilerek sürekli zarar ettiğini görerek hiç müdahale etmeden iflasını mı beklersiniz?  

Takım çeşitli nedenler ile maç kaybederken, hakemden başlayarak çeşitli bahaneler üreten idareci kardeşlerimiz, neden bir gol pozisyonunda sıfırdan topu kaleye şut atan, uygun ve boş pozisyonda olan arkadaşına pas çıkarmayan topçularına bir eleştiri yapmazlar. Gereksiz yere penaltı yapan topçuyu cezalandırmak yahut uyarmak yerine penaltı veren hakemi taraftarın önüne atarlar. Kendi beceriksiz yönetimlerini sorgulamazlar. Topçular ile, yabancı çalıştırıcılar le öyle sözleşme yaparlar ki; adamlar takımdan ayrıldıkları zaman, yan gelip yatarak para kazanamaya devam ederler. Bu yanlışları bir tülü görmezler. Avrupa da köy takımlarına elenmemizden,  daha acı ne olabilir? Umarım aynı başarısızlıklar, Milli takıma yansımaz?  

Sizce başarısızlığın tanımı nedir? Futbolcu değerlerini maddi açıdan ölçebilecek bir tartı var mıdır? Ülkemizde vergi yönünden bir gevşeklik olduğunu bilerek bu Ülkeye gelen sorumsuz yabancı futbolculara bu astronomik paraları öderken hiç rahatsızlık duymuyor musunuz? Maliyenin bu konuyu ne zaman ele alacağını merakla bekliyoruz. Futbolculardan alınan vergi düzenlemesinin yapılması gerekir. Başarısız olan teknik adamları neden ısrarla koruyorsunuz. Şımarık ve kendini dahi kontrol edemeyen futbol, korumasının arkasına sığınmış bu insanları daha ne kadar koruyacaksınız? Ve ey sevgili taraftarlar, takımını sevenler, evinizdeki dertlerinizi dahi unutturacak kadar sizi esir almış bu yapının aktörlerinin, hiç de sizin kadar işi ciddiye almadıklarını ne zaman farkına varacaksınız?  

Her işte olduğu gibi bu saha da görevini hakkıyla yürüten, işini severek yapan ve gönül bağı kurarak insanlarını bu konuda eğlendirmeyi planlayan ve hiçbir zaman aşırılığa gitmeyen insanlara selam olsun? Mütevazi bütçeleri ile, astronomik bütçeli takımlara kafa tutan takımlara selam olsun? 

Bitti?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?