USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Galibiyet Güzel Ama?

20-10-2020

Yaklaşık 20 günlük bir ayrılığın ardından tekrar kavuştuk Sivasspor´a, hem de Kayserispor´a karşı kazanarak?

Sivasspor milli maçlar ve kendisine gelen BAY´dan dolayı uzun sayılabilecek bir aradan sonra Kayseri maçı ile tekrar lige döndü. Kayseri maçını skor olarak istediğimiz şekilde kazandık ama futbol olarak henüz takım istediğimiz seviyede değil.

Daha doğrusu geçen sezon top rakipteyken baskı yapan, uzun toplarla değil, ayağa pasla rakip kaleye giden, sürekli pres yapan bir takımdık.

Bu sene bunları göremiyoruz,  oyuncular arasında uyumsuzluk var, yardımlaşma yok, yakın oynama yok, sürekli uzun top, böyle olunca oyun kuramıyoruz, koşmuyoruz, pres yapmıyoruz, bunları yapmayınca ileri çıkmakta zorlanıyoruz. Oyuncularla teknik heyet, hatta oyuncular arasında bir iletişim kopukluğu yoktur İnşallah,  çünkü bazen takımın ne oynadığı belli bile olmuyor.

Kazandık kazanmasına ama çok iyi oynayarak değil, Kayseri çok kötüydü, şans yanımızdaydı, iki top kaleciden sekti de gol oldu, diğeri geri pas hatalarından oldu. 10 kişi kaldı rakip, bunlar olmasaydı şimdi farklı şeyler konuşuyor olacaktık.

Olumsuz olarak yazdığımız durumlar taraftarı korkutmasın Sivasspor bu olumsuz durumları aştığı zaman harika bir takım olur?

Takıma yeni katılan yabancı futbolcular istediğimiz seviyeye henüz gelemediler, Erzurumspor maçında Max Gradel, Kayserispor maçında Fayçal Fajr harika oynayarak kazanmamızdaki en büyük etkenlerdi?

Futbolcularımızın aklı Avrupa maçlarında gibi, burada iş teknik yönetime düşüyor Rıza hoca bu konuda tecrübeli, futbolcularla yapacağı toplantılarla onların üzerindeki stresi alacaktır. Zaten takımdaki yabancı futbolcularımız alışkın Avrupa´ya?

Takımın morali iyi, eğer güzel bir skorla oradan dönersek değmeyin keyfimize, dönemezsek önemli değil diğer maçlarımızı kazanıp üst tura çıkacağımızdan eminim?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?