USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Galibiyet Güzel, Futbol Vasat?

14-08-2018

Sivasspor geçen yıl kaldığı yerden devam ediyor gibi bir görüntü sergiledi. Sezonun ilk maçı olması nedeniyle zorluk derecesi yüksek olan bir maç oldu. Tamer Tuna´yla yeni bir heyecan yakalamak isteyen Yiğidolarda bu hareketlilik maç sonuna kadar gözlemlendi. Aslına bakarsanız ben; gerek saha içinde, gerekse tribünlerde daha dinamik bir başlangıç bekliyordum. Ama lig hiç bitmemiş, geçen sezonun son haftalarını yaşar gibiydim. Tek fark takıma yeni katılan Uğur ve Douglas´tı.

Ligin ilk maçında alınan galibiyet mutlaka çok önemlidir. Tamer Tuna lige üç puanla başladı. Ancak oyun anlamında ciddi sıkıntılar var. Geçen sezon ki performansı aratacak gibi. Maalesef teknik adamların bu durumlar karşısında ürettikleri bir takım gerekçeler  ya da mazeretler onları haklı göstermez.Teknik direktörler aynı söylemleri ağız birliği etmişçesine ?Sezon başlangıcı? için türlü mazeretler öne sürerek(takım hazır değil, eksiklerimiz var, sezon başı hazırlık yorgunluğu vs vs..) geçiştirmeye çalışırlar.  Oysaki teknolojik çağda artık mazeretin yeri olmadığı bir gerçektir. Çalışma imkânları olağandan çok daha fazladır. Her çalışma artık bilimsel verilere dayanmaktadır.

Robinho iyi çalışmış, Kone eksikti, Hakan Arslan´a nazar değmesin?

Robinho sezon başı hazırlıklarını en iyi değerlendiren futbolcuların başında geliyor. Geçen sezon uzun süre sahalardan uzak kalması ve takıma alışma süresinden kaynaklı sorunlar yüzünden, yeteri kadar faydalı olamamıştı. Robinho bu sezon Profesyonelliğin nasıl yaşanması gerektiğini bizlere gösterecek gibi. Fizik kondisyon eksiğini kapatmak için çok iyi bir çalışma dönemi geçirmiş görüntüsü verdi. Yetenekleri zaten tartışılmaz. Geçen sezon takımın en golcü oyuncusu Kone, ilk maçında maalesef vasatın üzerine çıkamadı. Geçen sezon sakatlık sonrası form grafiğindeki düşüş devam ediyor. Özellikle gol yollarındaki sıkıntıyı düşünecek olursak, Tamer Tuna´nın Muhammed´i her zaman hazır tutması gerekir.  Takımın en dinamik futbolcusu yine Hakan Arslan? Maşallah diyelim gözümüz değmesin. Sahada basmadık yer bırakmıyor. Orta sahada bir dinamo gibi görev yapıyor. En beğendiğim tarafı 90 dakika boyunca oyunun hep içinde kalıyor.

Hoşgeldin Rybalka

En beğendiğim futbolcuların başında geliyor. Geçen sezon Samet Aybaba´nın kişisel hataları maalesef Rybalka´nın yedek kulübesine çekilmesine neden olmuştu. Oyunu çok yönlü oynayabilen bir oyuncu. Psikolojisi düzgün olduğunda, takıma çok şeyler katacaktır. Umarım Tamer Tuna N´Dınga´nın takıma girmesiyle birlikte, Samet Aybaba´nın hatasına düşmez. Rybalka´yı hazır tutmak çok önemli.

Tamer Tuna´nın heyecan hatası?

Tuna heyecanlı, dinamik ve idealist bir teknik direktör. Ne var ki ilk maçın vermiş olduğu stres ve heyecan ilk hatasını beraberinde getirdi. Mert Hakan´ın sakatlanıp değişikliğe gittiğinde, genç deneyimsiz bir oyuncuyu böyle bir maçta oyuna alması, az kalsın kendisine pahalıya mal oluyordu. Ancak her şeye rağmen oyuna aldığı, gelecek vadeden bu futbolcuyu tekrar oyundan çıkarması çok daha büyük bir hataydı.

Geçen sezondan bu sezona değişen çok fazla bir şey yok. Alınan galibiyet sevindirici. Ancak ortaya konan futbol ve kadro kalitesi maalesef düşündürücü. Kadro derinliği olmayan takımlar bir yere kadar idare edebilirler. Ne var ki kenardan oyuna girip skoru değiştirecek oyuncu sayısı yok denecek kadar az. Bu başlangıç birçok şeye ışık tutacaktır. Umarım bir an önce gerekli tedbirler alınır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?