USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Geçtiğimiz Hafta Ortası Ankara´daydık

30-07-2018

Geçtiğimiz hafta ortası Ankara´daydık. Yeni atanan bakan yardımcılarımızla birlikte yeni milletvekillerimize İrade ve Hakikat gazetesi olarak hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunduk. Biz aslında TBMM´deki tüm Sivaslı milletvekillerimize uğramak istiyorduk. Ancak zaman darlığı nedeniyle ve diğer programlarımızdan dolayı uğrayamadık. Bazılarını ise odalarında bulamadık. Ama bir yolunu bulup hangi parti olursa olsun tüm Sivaslı milletvekillerimizi bir araya getirmek istiyoruz. Bakalım. Böyle bir düşüncemiz ve projemiz var.  Becerebilecek miyiz,  zaman gösterecek.

Yeni dönemden umarım en iyi payı alan illerden birisi oluruz. Çünkü 3 icracı bakan yardımcılığı Sivaslılara verildi. Umarım şehrin dinamikleri bunun kıymetini bilir ve akıllı davranırlar. Mesela Sayın Selim Dursun. Hali hazırda devam eden bir hızlı tren yatırımı var. Her ne kadar 2019 dense de hızlı trenin 2019´a yetişmeyeceği aşikâr.  Hızlı Trende bence 2020 yılı iyi bir tarih. Yani 2020´ye razıyım ben. Demek istediğim en kısa zamanda hızlı trenin Sivas´a getirilmesi. Selim Bey, bu projeyi sahiplenecek ve olmazsa olmazı olacak. Bekleyip, göreceğiz. Yine Tüdemsaş konusu var. Yeri gelmişken sahi Tüdemsaş´ın yeni Genel Müdür´ünü tanıyanınız var mı? Kimdir, necidir, Tüdemsaşla ilgili hedefleri nedir? Tüdemsaş´ı atlama tahtası olarak mı, kullanmak istiyor?  Vesaire vesaire. Demek istediğim böylesi büyük bir tesisle ilgili gelecek adına projeleri var mı? Biz buna bakıyoruz. Yoksa sayın genel müdürle bir derdimiz yoktur. Biz yaptığı işe bakıyoruz.  

Yine yeni dönemde umutlu olduğum beklentimin yüksek olduğu isimlerden birisi de Hamza Yerlikaya. Bakan Yardımcısı olarak Sivas´ta bence ilk el atması gereken konu bitmeyen ya da bitirilmeyen Taha Akgül Spor Salonu. 2 yıldır, aha bitti, aha bitiyor, şimdi bitecek, yarın açılacak derken spor salonu bir türlü açılamadı. Şimdi bunları yazıyoruz ya bazıları hoplayacak yine. Varsın hoplasınlar. Biz memleketin bir realitesini, bir sorununu söylüyoruz. Sonuçta devlet o kadar yatırım yapmış. O güzelim tesis yarım mı kalacak? İşte bu noktada Hamza Bey, gerekeni yapmalı ve bu tesisin şimdiye kadar neden bitirilmediğini sormalı ve bu işi çözmeli.

Sanırım bakan yardımcıları arasında bize değil tüm Sivas´a sürpriz olan Sayın Hilmi Bilgin oldu. Doğrusu kimsenim beklemediği bir ortamda Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu Hilmi Bey. Herkes, Hilmi Bilgin´in siyasi hayatı bitti derken ya da böyle düşünürken Hilmi Bey, bakan yardımcısı oldu. Valla ne diyelim? Söylenecek tek bir şey o da helal olsun demek. Demek ki, vekilliğinde boş durmamış Hilmi Bey. Ankara´da kendisine yer edinmiş. Parti içerisinde aday yapılmasa da kendisine yer bulmuş. Öyle gözüküyor ki, yeni dönemde yerel seçimler öncesi Sivas´ta en etkili isimlerden birisi Hilmi Bilgin olacak.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?