USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GELECEK SEZON TARANSFER ANLAYIŞI NASIL OLMALI?

29-05-2018

2017-2018 süper lig sezonunu sıralamada iyi bir yerde bitirdik. Bu başarının en büyük mimarları elbette ki teknik heyet ve futbolculardır. Mütevazı bir bütçe ile oluşturulan takıma devre arası transferde Robinho gibi dünya markası bir yıldızla takviye yaptık.  Sawet yabana atılmayacak bir transferdi. Teknik Direktör Samet AYBABA her ne kadar mevcut kadroyu her maç sonrasında yetersiz olduğunu vurgulasa da, süper lig kalitesi vasatın üzerine çıkamadığından Sivasspor kötü bir görüntü sergilemedi.

Artık bu sezon geride kaldı. Samet AYBABA görevinden ayrıldı. Takım üzerinde bir sistem oluşturmaya çalıştı. Özellikle Robınho´nun takıma girmesiyle birlikte, Rybalka gibi oyunun her yönünü oynayabilen bir futbolcu yedek kulübesine çekilmişti. Uzun süre kalede Rochet´i gördük. Form düşüklüğü nedeniyle kaleyi önce Tolgahan´a sonra Ali Şaşal´a kaptırdı. Defans bloğunda sürekli boşluk veren hemen hemen tüm maçlarda gol yiyen bir defansa sahip Sivasspor, bu sezon transfer anlayışını önce teknik direktör sonrada bu alandan başlatmalıdır. Özellikle sol bek mevkiinde ve defansın ortasında ciddi bir sıkıntı olduğu bellidir. Kone yaşı gereği artık istenilen bir performansa ulaşmakta zorlanıyor. Takıma pivot özelliği olan ve gol vuruşlarında etkili bir santrafor düşünülmelidir. Robınho iyi bir hazırlık dönemi geçirirse forvet arkası oldukça faydalı olacağı kesindir. ikili ön libero oynayan takımlar için, bu mevkiiye futbolcu alınacağı zaman, sadece mücadele gücü yüksek oyuncalar değil, oyunu kurabilen ve gerektiğinde forveti destekleyen oyuncu profili tercih edilmelidir. Hakan ARSLAN ve Sawet hemen hemen aynı özelliklere sahip oyuncular. Mutlaka bu alana oyun kurucu özelliği olan bir futbolcunun transfer edilmesi gerekmektedir.

Son günlerde teknik direktör adaylarının ismini sıkça duyar olduk. Özellikle Tamer Tuna, Bülent Uygun, Rıza Çalımbay gibi yerli teknik adamların yanı sıra yabancı hocalarında ismi geçmektedir. Sivasspor yönetimi ince eleyip sık dokumak durumundadır. Süper ligin şakası olmadığını herkes bilir. Eğer Sivasspor yönetimi akıllı yatırım yapmak istiyorsa, şehrin sosyo- ekonomik yapısını da göz önünde bulundurmalı ve kısa vadeli değil uzun soluklu Şehri ve şehrin halkını sevebilecek bir teknik adam transfer etmelidir. Denenmiş olan teknik adamların Sivasspor´a katacağı bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Özellikle Süper ligde yıllardır bir kısır döngüdür almış başını gidiyor. Takımlarda ki teknik adam değişikliklerinin hızına bazen yetişmekte zorlanıyoruz. Takımlar sabit, değişiklikler hep aynı isimler üzerinden yapılıyor. Bundan dolayıdır ki Yönetim olarak bu sezon alacakları kararlar ses getirmelidir.

14 Haziranda başlayacak olan Dünya kupası maçlarının bitiminden sonra transfer olanca gücüyle hız kazanacaktır. Geç kalınmadan tedbirler alınmalıdır. Umarım önümüzde ki sezon Sivasspor hem ligde hem de Avrupa´da ses getirecektir. Ama bunu bilindik isimlerle yapması çok zor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?