USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gelir dengesizliği ortadan kaldırılmalıdır

10-07-2019

Ülkeyi yönetecek kadroların işsizlik oranını azaltmak adına çalışmalar yapmaları gerekir. İş açısından istifade edemeyen insanların tüm geçim sıkıntılarını Devletin üstlenmesi gerekir. Bu çizgiye de çok dikkat etmesi lazımdır. En az geliri olan insan ile, hiç çalışmayan insan, açısından; gelir elde etme konumu eşit düzeyde olursa o zaman insanların çalışmamak gibi bir tembelliğe itileceğini de unutmamak gerekir. Böyle bir konuma sokmamak lazımdır. Çalışan insanlar arasındaki gelir dengesizlikleri ortadan kaldırılabildiği kadar, kaldırılmalıdır. Genel bir değerlendirme ile insanların aş, iş derdi olamadan hayatlarını devam ettirecekleri bir ortamın oluşturulması şarttır. Ekonomik olarak Aile mutlaka maddi açıdan korunmalıdır.

Gelir dağılımının eşit olmasa bile; insanların genelinin memnun olduğu bir ortama getirmek gerekir. Bu tür çalışmalar vahşi kapitalizmin sıkıntılarını gidermeye yöneliktir. Yoksa kapitalizmin acımasızlığını ortadan kaldırmak anlamına gelmez. Sadece Ülke insanının daha rahat ve huzurlu şeklide yaşamasını sağlamış olur. Kapitalizmin ortadan kaldırılması ve daha insanca yaşanabilecek, faiz sisteminin insanları ezmediği bir sistemin oluşması; daha olumlu bir yaklaşım olacaktır.

İnşallah Dünya bugünleri de görecektir.

Maddi alandaki bu sorunlar, sosyal hayatın tüm alanındaki etkileşimleri; negatif anlamda  kontrol altına almaktadır. Ülkemiz her alanda, zengindir. Zengin yer altı, yer üstü  kaynakları vardır. Bu nimetler, Ülke insanı açısından eşit bir şekilde yararlanılacak, konumda olması gerekir.

Ülkenin bekası için; ekonomik dengesizliklerin ortadan kaldırılması şarttır. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?