USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gerekli Olanı Aldık?

06-05-2019

İlk yarısı ve ikinci yarısı birbirinden farklı iki maç izledik. Özellikle maçın başlarında ki Başakşehir´in temposu inanılır gibi değildi. Sivasspor 20 dk´lık sürede oyunu tamamen kendi sahasında kabul edip, kontra ataklarla sonuca gitmek istedi. Son dört haftanın yaralı takımı Başakşehir bu bölümde kontra atağa dahi fırsat vermedi. Maçın bu tempoda gitmeyeceği belliydi. Maçın ilk 20 dakikasında kaleye şutumuz dahi yoktu. Başakşehir takımının kazanmaktan başka bir seçeneği yoktu. Sivasspor ise takım kurgusunu tamamen bir puan üzerine kurmuş gibiydi. Sivasspor bu maçta önemli bir savunma örneği göstermiştir.

ÖNEMLİ TAKIMLARA KARŞI ÖNEMLİ İŞLER YAPIYORUZ?

Lig lideriyle oynamak kolay değil. Hele ki takım kadrosunda önemli isimler barındıran bir takıma karşı oynuyorsanız hiç kolay değil. Başakşehir son dört haftada inanılmaz bir düşüş yaşadı. Bunun en büyük nedeninin takım içi huzursuzluk ve çekişmeden kaynaklı olduğunu düşünenlerdenim. Süper ligin en iyi takım oyunu oynayan ve rakibini domine eden bir takımın düşüşünün başka bir izahı olmasa gerek. Elbette ki bu durum bize yaradı. Eğer Başakşehir Sivas deplasmanına 8 puanlık farkı koruyarak gelmiş olsaydı, daha rahat ve stressiz bir futbol yansıtacağından çabuk sonuca gidebilirdi. Her şeye rağmen önemli takımlara karşı sahada önemli işler yaptığımız kesindir. Beşiktaş maçı da bu maçta aynı senaryoları gördüm. İnanılmaz dirençli ve daha akılcı futbol oynayan bir takım oluyoruz. Maçın ikinci yarısında daha akıllı davranabilseydik, 3 puan almamız içten bile değildi.Rybalka, Douglas ve Emre ile yakaladığımız net fırsatları gole çeviremedik.

ÖZER HURMACI FAKTÖRÜ?

Ligin deneyimli oyuncularından Özer Hurmacı bana göre maça damgasını vuran futbolcu oldu. Her zaman savunduğum bir tez vardır. Takım içinde saygın ve kariyerli lider oyuncu takım için bir puandır. Özer bu tip futbolculardandır. Arkadaşları arasında saygınlığı olan ve sevilen bir yapıdadır. Bu özelliğini savaşçı kimliği ve top tekniğiyle birleştirince oyun içi kurgusunu sonuna kadar yerine getirerek maçada damgasını vurmuştur. Maç esnasında belki ismi çok geçmedi ama Özer´i dikkatli izleyenler görmüşlerdir ki, takım arkadaşlarını motive eden ve sürekli oyun içinde kalan futbolcu olarak, takımın en iyilerindendi. Oyunda kaldığı süre içinde görevini layıkıyla yerine getirmiştir.

ARTIK DAHA RAHATIZ?

Ligde kalma puana baremi yanılmıyorsam 37 olacak gibi. Çok büyük sürpriz olmadığı sürece, aldığımız bu puanla derin bir nefes aldık. Öyle ki oynayacağımız her maç oldukça zorlu maçlardı. Hakan Keleş´i birçok kez eleştirmişimdir. Ancak ?yiğidi öldür, hakkını yeme? bu maçta yapmış olduğu savunma taktiği, alınan bir puanın mimarıdır. İstatistik bilgileri ne olursa olsun 90 dk boyunca ?EYVAH? dediğimiz bir pozisyon vermedik. Özellikle orta alanda topa daha çok sahip olan Başakşehir takımı önemli bir tehdit oluşturamadı. Bundan sonra oynayacağımız Göztepe, Ankaragücü ve Galatasaray maçları daha rahat geçecektir. Özellikle kendi evimizde oynayacağımız Galatasaray maçı hem rakip açısından, hem de şaibe olmaması açısından oldukça önemli bir maçtır. Öyle tahmin ediyorum ki şampiyonluk bu maçta belli olacak gibi. Hadi hayırlısı bakalım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?