USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Güçlü Olmanın Yolları

23-07-2018

Güç, birim zamanda yapılan işin miktarına bağlı olarak bir işi yapma hızıdır. Spor anlamında ve fiziksel anlamda ise bedenin yapısına zarar gelmeyecek şekilde verimli işler yapabilme kapasitesini ifade eder. Bedenin kuvvetli olması insan için en büyük nimetlerden birisidir hiç şüphesiz. Bu nimetin kıymeti bilinmesi gerekir ve bedenin kuvvetli olunması için büyük çaba sarf edilmelidir.

Bedenimizin kuvvetli olması beraberinde birçok güzel ve olumlu şeyleri de beraberinde getirir. Bunların en başında özgüven ve sağlık vardır. Özgüvenimiz ve sağlığımız ne kadar yerinde olursa o derece bedenimiz adına dinçlik ve kuvvet kazanımı artmış olur.

Peki güçlü olmak için neler yapmalıyız? Kuvvet neden gereklidir ve kuvvet artışı nasıl sağlanır? Öncelikle arındırılmış bir zihne ihtiyacımız vardır. Sıkça bahsettiğimiz arındırılmış zihin, sağlığımız ve çevremiz için çok önemlidir. Stresten ne kadar uzak kalırsak zihnimizi o denli arındırmış oluruz aksi halde stres daha yolun başındayken her şeyi bitirici unsur olarak yer alır. Stres ve malayani düşüncelerin bedenimiz ve ruhumuz adına en önemli tehdit unsuru olduğu apaçıktır. Stres yerini inanç ve başarı azmine bıraktığı sürece güçlü olmamak elde olamaz ve kuvvet daha fiziksel gerçekleşmeden psikolojik yönden elimizde olur ve bu büyük başarı olur. Psikolojik olarak üstünlüğü ele aldığımızda peşi sıra fiziksel başarı için çabalamak gelecektir. Bunun içinde öncelikle doğru egzersizler ve antrenman programları uygulanmalıdır. Doğru egzersiz seçimi ile bedenimiz şekle girer ve ?acı eşiği´ kısmını görebiliriz. Verimli uygulanmayan hareketlerin bize zararından başka bir şeyi dokunmaz ve kendimizi yorarız. Vücudumuzun egzersiz sonrasında dinlenmeye ihtiyacı vardır. Çünkü hücrelerimiz kas dokumuz antrenman sürecinde yıkıma uğrar dinlenme sürecinde ise yenilenme ve güç kazanımına girer.  Vücudumuzun egzersiz sonrasında dinlenmeye ihtiyacı vardır. Çünkü hücrelerimiz kas dokumuz antrenman sürecinde yıkıma uğrar dinlenme sürecinde ise yenilenme ve güç kazanımına girer. Yine aynı şekilde düzenli uyku dinlenme adına çok önemli bir unsurdur.

Bir başka unsurlardan biri olan kaliteli beslenmeyi asla ihmal etmemeliyiz. Beslenmemiz metabolizmamıza uygun olmazsa sağlıklı ve güçlü olamayız. Beslenme bizim sağlığımıza ve güçlü oluşumuza yön veren en önemli öğedir. Bünyenin kendini toparlaması ve güçlü olması ve birçok olumlu yönü belirleyen beslenme doğru şekilde ve ölçülü olarak uygulanmalıdır. Hayatımızın en önemli parçası olan beslenmeye gerekli önem verilmez ise yorgun ve halsiz düşmek sağlığı kaybetmek olağan görülecek şeylerdir.  Sağlıklı olmak ve kuvvetlenmek için beslenmeyi de kesinlikle ihmal etmememiz gereklidir.

Güçlü olmak adına yapabileceğimiz en önemli şeyler, arındırılmış zihin, düzenli ve doğru egzersiz seçimi, vücudun dinlenmesi ve hücrelerin kendini yenileyip sentezin artışı ve kaliteli beslenmedir. Bunların sonucu kendimizi sağlıklı ve güçlü hissedeceğimiz ve kuvvet artışına şahit olacağımız kesindir. Hayattaki tüm yollardan güçlü olarak geçmeniz dileği ile hepinize iyi günler diliyorum kıymetli okuyucularımız?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?