USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HABER KANALLARI ŞİDDET HABERLERİ İLE DOLU

29-12-2017

Ülkemizi, tanımayan bir yabancı; bizim haber kanalarını dinlediği zaman; Bizim Ülkemizin kapısının önünden geçmez. Çünkü, Haber kanallarımız; üçüncü sayfa haberleri denen, konuları; büyük bir iştahla sunmaya pek heveslidir. Onlar için, haber olsun da; ne oluşa olsun mantığı geçerlidir.
Şiddet haberleri,  reklam yapılarak; ön plana çıkarılır?
Arkasından, nasıl bir durumun ortaya çıkacağı pek önemli değildir.
Önemli olan, bu haberleri; Az Sonra, başlığı ile; sunabilmektir.
Televizyon, radyo ve gazete haberlerinde; cinayet, soygun, tecavüz, trafik kazası haberlerinden geçilmiyor. İnsanın bakası gelmiyor. Sanırsın ki; evden dışarı adımını atsan, bir suç seline kapılıp gideceksin.
Evet, manzara bundan ibaret?
Biraz araştırdım. Dünyada durum pek öyle değil. Öncelikle ülkemiz suç sıralamasında neredeyse 100. sıralardadır. Mesela 2016 yılında cinayet sayısı ülkemizde; 2.000 civarında iken ABD´de; 16.000´e yakın, Brezilya´da 50.000. Hindistan, G. Afrika, Meksika ve benzeri ülkelerde bizdeki nüfusa oranla dahi kat kat fazla, durumdadır.
Rakamlar, bunları söylüyor. Rakamlar, yalan söylemez...
Şimdi, o ülkelerin basın organları bizimkiler gibi davransa; gazetelerin sadece suç sayfaları (3. Sayfalar) ansiklopedi gibi yüzlerce sayfa çıkardı. Televizyon haberleri de; saatlerce suç dökümü yapardı. Yine de bitiremezlerdi.
Devleti yöneten iradenin, basın kuruluşlarını denetleyen, resmi yetkilileri; bu durumu takip ederek; gerekeni yapmalarını, bekliyoruz.
Artık, RTÜK ´mü? Adalet kurumları mı? Meclis mi? Bu sorumsuzlukla, ilgilenecek ise; ilgilenmelidir.
Uluslararası arenada; Bu iş habercilikten çıktı. Milletin moralini bozan bir ?psikolojik harp? taktiğine döndü veya döndürülmek isteniyor.
Tüm medeniyetini; kan, gözyaşı, sömürü üzerine kurmuş olan, Batı toplumlarında; acaba bu durumun kaç örneği vardır? Medeniyetlerinin her kademesi; bir insan canına mal olmuş, Batı toplumu medyası bile; haberleri bir süzgeçten geçirmektedir.
Bu durum toplumumuzun üzerinde var olan kara bulut gibi, dolanmaktadır. Bu durumun aynı zamanda, bir sosyal savaş taktiği olduğunu belirtirim.
Halkımızın bu alandaki olumsuzlukları anormal bir şekilde sunum yaparak; moral bozucu bir konumda sunulmasından, rahatsız olduğunu belirtelim?
Yanlış örnekler; yanlış işlerin doğmasına sebep olur? Aynı zamanda bir reklam aracı gibidir. Aynı yanlış; dizi ve filmlerde de; anormal şekilde işlenmektedir.
Genç nesle; yanlış örneklemeler; gece, gündüz reklam edilmektedir?
Bazı kutlama, günleri; bu tür haberlerin daha fazla ortaya çıktığı, zamanlardır.
Öğretmen şiddeti haberleri; Öğretmene yapılan şiddet, haberlerine dönüşmüştür. Bu durum, yaşadığımız sıkıntıyı; en güzel şekilde açıklamaktadır. Bunun benzeri olan, sağlık çalışanlarına yönelik, şiddet haberleri; aynı konumda değerlendirilebilir. Bir suçu ortaya koyarken; başka bir suçun işlenmesinin, önüne geçmek, gerekir. Bu konuda farkında olmadan; reklam yapılmaktadır. Bu bir olumsuz örnek, sergilemesidir. Haber kanalları için; işin muhtevası değil; şekli, öncelikle ele alınmaktadır.
Bu gidişata dur denilmesi gerekir?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?