USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAK ETMEDİĞİMİZ YENİLGİ...

30-01-2018

Sivasspor ligin ikinci yarısına iyi başlayamadı. İlk hafta kendi evinde 10 kişi kalan Akhisar´dan sonra, deplasmanda alınan mağlubiyet maalesef moralleri bozdu. Yiğidolar hafta arasında yapılan transferle tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Robinho gibi bir dünya markasını kadrosuna katarak iddialı bir çıkış yakalamak istedi. Ama iki haftada gelen 5 puanlık kayıp ister istemez takım üzerinde olumsuz etki bıraktı. Oyunun 90 dakikasında iyi oyun sergiledi aslında.Girdiği pozisyonlar attığı şutlar, ne kadar kaliteli bir takım olduğunun göstergesi niteliğindeydi. Bireysel yetersizlikler ve kaçan goller maalesef kayıplara neden olmaya devam etmekte. Kaleyi Rochet´ten devraldıktan sonra haftalardır güven veren bir görünüm sergileyen kaleci Tolgahan´ın maalesef maçın ikinci yarısında yaptığı bir hata Sivasspor´un sahadan puansız ayrılmasına neden oldu. İlk yarı boyunca taraflar birbirlerine fazlaca bir üstünlük kuramadı. Temposuz geçen ilk yarı boyunca gol sesi de çıkmadı. Ancak ikinci yarı karşılıklı ataklarla başlayınca maçın seyir zevki de beraberinde geldi. Özellikle Akhisar maçındaki gol kaçırma alışkanlığı, Malatyaspor karşısında da devam edince maalesef Yiğidolar ve onlara gönül vermiş taraftarlar umduklarını bulamadılar.

            AYBABA NE YAPSIN ...

            Bir takım düşünün bütün varyasyonları yapıyor, gol pozisyonuna giriyor ama sonuçlandıramıyor. Teknik direktör bu durumda çaresizlikten başka bir şey yaşayamaz. Eminim ki Aybaba herkesten çok kahroluyor. Maçın kırılma anında futbolcu yapması gerekeni yapamıyorsa, Teknik adamın yapabileceği çok fazla seçenek kalmıyor demektir. Geçen hafta Akhisar maçında birinci golden sonra kaçan goller, bu hafta berabere devam ederken kaçırdığınız goller ve maalesef sonu hüsranla biten bir sonuç. Yakaladığın pozisyonu değerlendiremezsen mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Malatya maçının en güzel tarafı hızlı hücum ve isabetli pas sayısı. Gol pozisyonu yakalamak, hele ki deplasmanda bu kadar pozisyon bulmak önemli bir iştir.

            HOŞ GELDİN JOHN BOYE...

            Takımın en büyük eksiği rakibine birçok pozisyon veriyor olması. Aybaba´yı eleştirdiğim noktalardan biri Medjani ısrarıdır. Mattıas´la uyumlu bir görünüm sergilememesine rağmen ısrarla bu futbolcuya şans vermeye devam ediyor. Uzun bir aradan sonra John Boye takıma döndü. Hırslı, istekli ve savaşçı yapısıyla bundan sonra ki haftalarda formayı kaptırmayacaktır diye düşünüyorum. Boye´nin dönüşüne en fazla sevinenlerdenim. Medjani´nin hantal yapısı ve agresif tavırları takıma fazla bir katkı sağlamıyordu. John Boye hırsı, savaşçı yapası ve süratli olma özelliğiyle arkada ciddi bir eksiği kapatacaktır. Kanatta oynayan defans oyuncuları daha rahat hücuma çıkacaktır. N´Dinga bu şablona uyduğu sürece defans güvenliğinde problem yaşanmaz.

            ROBINHO HAZIR DEĞİL...

            Aybaba taraftarların ricasını kırmadı ve Dünya starını son 20 dakika oyuna aldı.Bence en büyük hatayı da orda yaptı. Yaklaşık 10 aydır sahalardan uzak ve antrenman eksiği olan yıldız oyuncu oyuna girdikten sonra Sivasspor orta alanda eksik oynamaya başladı. Gol de tam bu sırada geldi. Oyun berabere giderken böyle bir hamle yanlıştı. Uzatmayla birlikte yaklaşık 25 dk sahada kalan Robinho´nun henüz hazır olmadığını gördük. Ama kariyeri  tartışma götürmeyen Yıldız´ın ilerleyen haftalarda büyük katkı sağlayacağı kesin.

            Son olarak şunu söylemek gerekir ki; bu Sivasspor çok iyi takım olma yolunda her geçen gün daha iyi olmaya başladı. Kimse alınan mağlubiyetle umutlarını köreltmesin. Takım gol atmayı beceri haline getirirse işte o zaman gerçek kimliğine kavuşacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?