USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hakan Keleş İle Devam?

17-11-2018

Kader bazen insanlara gülümser. Hiç beklemediğiniz anlarda karşınıza fırsatlar çıkarır. Bir anda nerde olduğunuzu şaşırırsınız. Bazen olanlara inanmakta güçlük çekersiniz. İşte Hakan KELEŞ olayı tam böyle bir olay. Hiç beklemediği bir anda takımı kucağında buldu. Tamer TUNA´nın istifasından sonra, yönetimin sabırlı davranışı ve deplasman da Beşiktaş maçının galibiyetle sonuçlanması, Hakan KELEŞ´in önünü açtı. Tabiri caizse Yaratan ?yürü ya kulum? dedi.

Beşiktaş maçından sonra, Başkan Mecnun Otyakmaz Hakan KELEŞ sinyallerini zaten vermişti.  Çünkü daha öncesinde üç farklı teknik adamla görüşüp sonuç alınamayınca, kulübün içyapısını bilen ve takımı tanıyan birinin daha faydalı olacağı kendi içlerinde görüşüldü sanırım. Başkan Beşiktaş maçı sonrası; ?Hakan Keleş´le devam etme olasılığımız çok fazla, bu konuyu yönetim kuruluna getireceğim ve ona göre karar vereceğiz." Şeklinde açıklama yapmıştı. Bu açıklamayı o anda yaptığını düşünmüyorum. Tamer Tuna´nın istifasından sonra tahmin ediyorum, defalarca yönetim kurulu ikili, üçlü veya tamamı şeklinde toplantılar yapıp, teknik direktör konusunda konuştular. Teknik direktör adayları belirlenip, görüşmelerden olumlu sonuç çıkmayınca, öze dönüldü.

Hakan KELEŞ´e güvenmenin nedeni neydi?

Başkan Otyakmaz işin sırrını açıkladı. Maç sonu yaptığı açıklamalar bana göre oldukça önemliydi. Başkan açıklamalarında; ?takımdaki tecrübeli futbolcular Kone ve Robinho´nun önemli oyuncular olduğunu ve bu oyuncuların dünya futbolunda üst düzey olduklarını, bu oyuncular meseleyi sahiplenirse çok şey değişeceğini ve Hakan KELEŞ ile bunu devam ettiririz derlerse, bizde ona göre düşünürüz? açıklamasını yapmıştı.

Başkan çok net diyor ki bu takımda lider oyuncular var, hocaya bunlar yardımcı olursa bizim başka birine ihtiyacımız yok. Doğru da söylüyor. Tamer TUNA işte bu noktada kaybetti. Dedi ki; ? ben bu takımın teknik patronuyum, kime ne görev verirsem, o futbolcu onu yapmak zorunda.? Oysaki Robinho veya Kone sadece görev adamı değillerdir. Bu tip lider özellikli futbolculara sadece saha içinde görev verirseniz, görevini yapar sorumluluk almazlar. Ama siz bu oyunculara aynı zamanda sorumluluk verirseniz, takımı sahiplenir. Hakan Keleş´in bu düzey futbolculara saha içinde futbol anlamında bir katkı sağlaması zaten beklenemez. İşte başkan Otyakmaz bu duruma güvendiği için Hakan KELEŞ´le devam dedi.

Her ne kadar kaptan kolluğu emektar Ziya ERDAL´da olsa da kaptanlık ve liderlik farklı şeylerdir. Oldukça önemli bir kariyere sahip, Kone, Douglas ve Robinho gibi yıldızların takımı sahiplendiği sürece Hakan KELEŞ başarılı olacaktır.

Ancak Hakan KELEŞ´te Tamer Tuna´nın yaptığı hataya düşerse işte o zaman Sivasspor´u kötü günler bekliyor demektir.

Hakan KELEŞ özellikle Robinho´ya takıma sahip çıkması için sorumluluk vermesi gerekir. O zaman hem kendini hem de takımı güzel günler bekliyor olacaktır. Her zaman söylüyorum, bu takım ligin iyi takımlarından biri. Yönetim ve teknik heyet doğru bakarsa başarı kendiliğinden gelecektir.   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?