USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hakem Faktörü

16-03-2019

Sivasspor´un hakemlerden çektiğini hiç kimse çekmemiştir? İşler iyi giderken, ortaya çıkan hakem faktörü hep çelmeledi Yiğidoları? Dün oynanan Fenerbahçe maçında bunu bir kez daha gördük?

Fenerbahçe karşılaşmasına çıkarken amaç galibiyetti şüphesiz. İyi hazırlanmışlardı. Maça da iyi başladılar. İl yarı oyun kontrolü gitti, çok fazla heyecanlandıracak pozisyon yoktu.

Teknik Direktör Hakan Keleş´in öğrencileri, ilk 45 dakikada gol atmak istedi ancak hakem engelini hiç düşünemedi. İlk yarı iyi yada kötü oynamalarına rağmen golü bulamadılar?

Karşılaşmanın ikinci yarısı, tempo ve mücadele olarak büyük heyecan içerisinde geçti. Güzel, zevkli bir oyun izledik. Her iki takım golü düşündü. Atak sayısı ve pozisyon çeşitliliği yaşandı?

Kazanma hırsına Yiğidolar sahada güzel mücadele etti. Özer Hurmacı 73. dakikada takımını galibiyete taşıyan golü attı. Tam da deyim yerindeyse ?HEVESİMİZ KURSAĞIMIZDA KALDI?´

74. dakikada Fenerbahçe skoru eşitledi. Soldado´nun vuruşunda yan direğe de çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti ve Sivasspor camiasında büyük üzüntü yaşandı. Sevinemedik bile.

Karşılıklı gollerden sonra iki takımda tüm kozlarını ortaya koyarak mücadele etti. Özellikle son 15 dakika heyecan üst seviyedeydi.

86. dakikada bir gol sesi daha geldi. Evet, Fenerbahçe öne geçti. Mehmet Ekici gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Tolgahan Acar´ın bacaklarının arasından filelerle buluşturdu ve skor 2-1 oldu.

Ah Tolga ah? Yaktın bizi, yaktın Sivasspor´u? O gol yenir mi be? Yapma Allah aşkına yapma?

Golden sonra Sivasspor´da tempo düşüklüğü de oldu. Sonuç olarak maç 2-1 Fenerbahçe´nin üstünlüğü ile tamamlandı.

Yine yaralı takımların yarasını sardık?

HAKEM YILDIRIM´IN YANLIŞLARI

Bu güzel oyunun sonucunu belirleyen ise orta hakem Bülent Yıldırım oldu? Birçok yazılacak şey var aslında hakemle ilgili. Tartışmalı pozisyonlarda ne VAR´a gitti ne de yardımcılarına danıştı. Kendi bildiğini okudu Yıldırım. Sivasspor´u resmen ince ince doğradı. Eğer hakem maçı adaletli yönetseydi bu maçın galibi Sivasspor´du bana göre. Sivasspor´un da illaki hataları var, ancak hakem faktörü daha çok etkiledi. Anadolu takımlarının kaderini hakemler mi belirleyecek? Cevabı sizde?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?