USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hakikat Mülküne Varan Bir Dost: Ayşe Şasa ?Son-

29-06-2019

?Şükrümü ifade edebilmek için yazıyorum.? diyerek yazma gerekçesini açıklayan Ayşe Şasa´nın konuştuğu son kitap ?Bir Ruh Macerası? oldu. Hatıralarını anlattığı bu kitaba şu sözlerle başlamıştı: ?Bundan yedi sekiz yıl önce, bir gün, kendisine derin saygı beslediğim bir Allah dostu bana, hatıralarımı kayda geçirmemi buyurunca, bir an irkilmiş, düşüncelere dalmıştım. Nasıl olacaktı? Geriye dönüp ağır sıkıntılarla dolu çocukluk ve gençlik yıllarımı hatırlamak bile bana bunalım ve daralma veriyordu.?

Konusu kendisi olan bu kitap, iç mücadelelerini, büyük ve zorlu arayışını, acılarını, çektiği ruh bunalımlarını, manevi arayışlarını, inançsızlığın kör kuyularından kurtulmak isteyen bir aydının feryatlarını ve yaşadığı büyük değişimleri anlattığı kitaptır. Bu kitapta kendinizden çok şeyler bulacağınızı ve onun hayatının sırlarına ulaşacağınızı tahmin ediyorum. Bu kitaba kayıtsız kalmazsanız diğer eserleri olan ?Şebek ve Delilik Ülkesinden Notlar? adlı kitaplarını da okuyacağınıza inanıyorum.

O bu dünyaya bir veda öyküsü bıraktı. Ölümü üzerine çok şeyler yazıldı, çizildi, söylendi. Cenazesi her kesimden insanı bir araya getirerek er kişi niyetine kaldırıldı, çünkü o bunu hak eden müstesna bir münevverdi?

?Ölür ise ten ölür, canlar ölesi değil.?dir. Özlediğim bir nefessin sen Ayşe Şasa! Attığın şişeler sahibine ulaştı, huzurla uyu. Makamın, mekanın cennet ve âli olsun inşallah.

Bitti?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?