USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hala meseleyi anlayamayanlar var!

02-03-2020

Türkiye zor süreçten geçiyor. Aslında son 15 yıldır üzerimize çok geldiler. Bu saldırıların dozajı azalmadığı gibi her geçen gün artarak devam etti.  Her şeye rağmen ülke olarak, millet olarak basiretimizle ve aklımızla bize karşı oynanan her oyunu bugüne kadar bozduk. Bozmakla kalmadık yerle bir ettik.

 Şimdi ise İdlib melesi var önümüzde. Çok sinsi, çok kahpe ve ikiyüzlü devlet ve terör ordularıyla baş başayız. Ben inanıyorum; Türkiye bu oyunu da yerle bir edecektir. Tek olmazsa olmazımız var; burada hepimiz yekvücut olup, tek yürek olacağız.

Dışarıdaki düşmanları biliyoruz ama içerideki it sürülerine de lütfen fırsat vermeyelim. Gün, her koşulda, her zeminde birlik olma  günü ve zamanıdır. En büyük gücümüz ve silahımızın adı birliktir, beraberliktir. Yedi yaşındaki çocuğumuza da yetmiş yaşındaki ihtiyarımıza da bunu söyleyeceğiz. Sokakta, çarşıda ve pazarda kimi gördüysek, kiminle karşılaştıysak bunun öğüdünü vereceğiz. ?Devletimizin yanında dimdik duracağız? diyeceğiz. Bu tür ifadeleri söylemekle kalmayacağız, yazacağız da, konuşacağız da?

Bütün bu söylediklerime rağmen hala meseleyi anlamayanlara, insanlarımızın sırf kafasını karıştırmak ve zihin bulanıklığı oluşturmak isteyen çevreler var bu ülkede maalesef. Türkiye´nin bugüne kadar verdiği mücadeleyi halaa kulak ardı edenler var. Biz ülkemizin bir Suriye, bir Irak, bir Afganistan olmasını istemiyoruz. Bütün derdimiz bu. İnanın bana, biz eğer Suriye´de ön almazsak, Suriye´de ülkemiz için gerekli tedbirleri oluşturamazsak, çok değil, üç beş yıl içerisinde bizim de Suriye´den bir farkımız kalmaz. Bugün, Suriye´de verdiğimiz mücadelenin, bedellerin  belki on katını kendi sınırlarımız içerisinde vermek zorunda kalırız. Daha fazla canımız acır, daha fazla kanımız akar. Onun için devletimizin izlediği Suriye siyaseti doğrudur. Ordumuzun Suriye´de bulunma gerekçesi haklı ve temeli olan gerekçelerdir. Aksi durumda bizim milli bütünlüğümüz, bekamız çok büyük tehlikeye girer.

Son söz gün, siyaset günü değildir. Gün, senin partim, benim partim konusu değildir. İktidarıyla, muhalefetiyle bütün partiler (HDP hariç) dimdik şekilde ülkesinin ve ordusunun yanında yer alma günüdür. Her siyasetçi, her siyasi parti genel başkanı ağzından çıkacak kelimelere dikkat etmeli?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?